Türkiye’nin en büyük kent meydanı olacak!
Türkiye’nin en büyük kent meydanı olacak olan Türk Dünyası Meydanı projesi Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Eskişehir'de yapılacak olan 56 bin 400 metrekareyi kapsayan Türk Dünyası Meydanı projesinin 22 bin 500 metrekaresi yeşil zemin, 12 bin 275 metrekare sert zemin alan olacak. 6 farklı noktadan girişi olacak olan meydanın ortasında havuz ve eğime yayılan basamaklar görülecek.

Türk Dünyası Meydanı’nda 15 bin metrekarelik alan ise yaklaşık 600 araç kapasiteli otopark için ayrılmış durumda. Projede bin metrekaresinde ise çok amaçlı salon, müze ve vatandaşlara hizmet edecek işletmeler olacak.

Tanıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, ” Burası fiziki mekan olarak değil, aynı zamanda maddi değer olarak da Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı olarak en büyük projemiz. Başka illerde eski statlarla yeni statlar arasındaki geçişler şöyle oluyor; eski stat yeri TOKİ’ye veriliyor, TOKİ orayı imara açarak gelir elde ediyor, sonra oradan elde ettiği gelir ile de yeni stadı yapıyor.

Hazine ve TOKİ buranın kendilerine devredilmesi ve açılması durumunda elde edebilecekleri yaklaşık 300 milyon liradan fedakarlık ettiler. Bunun için ben Koordinasyon Kurulunda görev yapan bakanlarımıza özellikle o kurulun üyesi olan Maliye Bakanımıza bir kere daha buradan bütün Eskişehirliler adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181