Yatırım için şimdi almak doğru!
Özellikle demir, çimento gibi ithalata dayalı ve dolar olarak ödemesi yapılan ürünlerin, dolardaki değer artışından dolayı fiyatlarının yükselmesi ocaktan itibaren gayrimenkulde kendini gösterecek. Gayrimenkul uzmanları ve firmalar yatırımcılara seslenerek, "Her krizden bir fırsat doğar" anlayışıyla hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

FİYATLARA YANSIYACAK
Dolar-euro paritesindeki bozulmanın ihracat ve ithalata yansıdığının altını çizen uzmanlar, "İnşaatta girdi maliyetleri çok arttı. Bu durumda ev fiyatlarının artması kaçınılmaz. Ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyenler için, ev almanın tam zamanıdır. Yılbaşından itibaren ister istemez bu artış ev fiyatlarına yansıyacak. Artış oranını ise yüzde 30 olacağını tahmin ediyoruz. Konutunu şimdi alan ocak ayına kadar olan yaklaşık 1 aylık süreçte yüzde 30 kar sağlayacak" dedi.

ENFLASYON ZAMMI EKLENECEK
Metehan Kavuk (Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı): Bu yıl inşaat firmaları gelen zamları konut fiyatlarına yansıtmadı. Sebebi ise arz-talep dengesini sağlamak. Çünkü zamları yaparsak sektör durma noktasına gelebilir ama bu zamlar ancak yılbaşına kadar bekletilebilir. Yılbaşından sonra fiyatlar hızlı bir şekilde zamlanıp fiyatlar artacak. Zaten yüzde 8 ila 10 arasında enflasyon zammı gelecek. Projelerin getiri dengesi ve kur etkisi de ekleyince zam oranları yüzde 30-40, hatta bazı projelerde yüzde 50'yi bulacak.

AKILLI YATIRIMCI AVANTAJI KULLANIYOR
İdris Avcı (Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): Konut almanın şimdi tam zamanı. Altın ve dolar yükseldi ve şu an değerini buldu. Daha fazla artacağına inanmıyorum. Fakat gayrimenkul her geçen yıl değer kazandırıyor. Akıllı yatırımcı bu avantajları değerlendiriyor. Temelden girilen ve hala devam eden projeler yılbaşından itibaren yüzde 20-25 arasında zamlanır. Buna ek olarak inşaat maliyetinde yüzde 10-15 bandında artış olabilir. Bu sonuçla şimdiden ev alanlar yüzde 30 civarında kar elde eder.

ŞİMDİ ALMAK DOĞRU BİR HAREKET OLUR
Selim Gökdemir (Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): Dolarda bir yıl içinde yüzde 30 civarında bir artış oldu. Bu artış demir, çelik, çimento gibi malzemelerin de değerini yükseltti. Fakat bu artışlar konut fiyatlarına henüz yansımadı. Şu an ev alanlar doğru ve karlı bir iş yapmış olur.

SATIŞLAR ŞİMDİDEN HAREKETLENDİ
Münir Tanyer (Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): Konut ihtiyacı olanlar yılbaşına kadar konutları almalarını tavsiye ediyorum; mutlaka karlı çıkacaklardır. Bitmiş projelerin bir an önce satın alınması hem yatırımcıya hem de ihtiyacı bulunan vatandaşa kazandıracaktır.

YATIRIMLAR DA HIZLANACAK
Kenan Kah (Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı): Müteahhitler ellerindeki stokların da tükenmesiyle birlikte ev fiyatları yüzde 20-30 oranında zamlanabilir. Ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyenler için, ev almanın tam zamanı. İş dünyası yatırım kararlarını seçim sonrasına bırakmıştı.

DOLAR VE ALTIN DAHA FAZLA ARTMAZ
Tahsin Şahin (Katal İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü): Seçim sonucunda sandıktan istikrarın çıkmasıyla satışlar katlanarak artıyor. Küçük yatırımcılar da sağlam firmalardan marka projelere temel aşamasında girsinler. Onlar da bu avantajları kaçırmamış olur. Dolardaki artışın da fiyatlara yansıyacağı göz önüne alınırsa ev almanın şimdi tam zamanı diyebiliriz. 

Ensonhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181