Zağnos Paşa Kent Meydanı projesini halk belirleyecek!
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çocuk Köyü'nde düzenlediği basın toplantısında Zağnos Paşa Kent Meydanı projesini tanıttı. Basın lansmanmda konuşan Başkan Uğur, 30 Mart 2014 seçimlerinden önce vaat ettikleri gibi Zağnos Paşa Camii meydan düzenlemesini başlattıklarını söyledi.

Zağnos Paşa Camii çevresinde yaşayan bir Balıkesir istediklerini kaydeden Başkan Uğur, "Balıkesir'e bir değer kazandırmak, Balıkesir'in tarihini, geleneğini, geçmişinde yansıtacak, Zağnos Paşa Camii Meydanımızın kimliğinin eski dokusunun ortaya çıkması için bugüne kadar çalışmalar yaptık. Bir taraftan proje ile ilgili çalışmalarımız devam etti. Bir taraftan da bu bölgede yapılacak olan istimlaki arla ilgili, kamulaştırmalarla ilgili yaptığımız çalışmalar halen de devam ediyor" dedi.

İHTİYACA CEVAP VERECEK
Tek bir konsept altında benzer fonksivonları içeren, biçim ve alan kullanımı bakımından 3 alternatif meydan tasarımı ortaya koyduklarını açıklayan Başkan Uğur, şöyle konuştu; "Aynı Ayvalık'taki Cunda Köprüsü'nde yapmış olduğumuz gibi, kurmuş olduğumuz web sitesiyle de Balıkesirliler nasıl bir meydan istiyorlarsa, üç alternatif içerisinden bir tanesini seçecekler. Bu meydanda Hacı Kaya Camii, Okçu Kara Camii, Zağnos Paşa Caddesi, Eski Edremit Caddesi'nin bulunduğu Zağnos Pasa Kent Meydanımız, kentlinin ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarladık. İçerisinde Zağnos Paşa Camii, Paşa Hamamı, tescilli yapılar. Anıtsal ağaçlar 22 bin metrekare bir alanı içine alıyor" diye konuştu.

DEVASA BÜYÜKLÜKTE
Projenin 22 bin metrekare alanda olacağını ifade eden Başkan Uğur, şöyle devam etti; "Bu toplam 8-10 bin metrekare arası sert zemin, kent mevdanı içerisinde açık hava kütüphanesi, belediye hizmet alanı, sergi duvarları, kent odaları, elektro-spor alanı, kent sahnesi bulunuyor. 700 metrekare alana oturan kış bahçesi, zabıta binası yaklaşık bin 400 ile 2 bin 100 metrekare arasında bir inşaat alanına sahip. Meydanımızda 5 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi var. Tasarım şekli üç farklı alternatif üzerinde yoğunlaşmış, bu alternatifler AVM proje olarak çalışılmış, üç alternatif de kentlinin beğenisine sunuyoruz. Anket sonucuna göre de Balıkesirli hangisini beğenirse, ona göre inşaat projesini de hazırlatacağız. Hemşehrilerimiz beğendikleri alternatifleri oylamak için www.zagnospasameydani.com internet adresine girdiklerinde düşündüğümüz projelerin bütün inceliklerini, bütün ayrıntılarını görebilecek oyunu bir tanesine verebilecek. Bu oylama sonucunda Balıkesirliler nasıl bir meydan istiyorsa biz de hemen inşaat projesini hazırlatıp, imalata geçeceğiz."

Sabah Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181