Zekeriya Özak'tan kentleşme sunumu!
Mimarlar Odası Taş Bina'sında gerçekleştirilen sunuma eski Saraybahçe Belediye Başkanı Metin Alan, Mimarlar Odası Eski Başkanları İsmail Sağıroğlu, Arsal Ansal ve mimarlar odasına üye mimarlar katılım gösterdi. Sunum öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, "Mimarlar odasının kurucu başkanıyım. İmar komisyon başkanlığını yürütüyorum. Kocaeli'nin kentsel gelişiminde çok kararın içinde imzam var. Bir şehri yaşanmaya değer kılan şey; insanların bağlı bulunduğu değerler ile şehrin üzerine bina edildiği değerler arasındaki uyumdur. Bunun siyasetle hiçbir ilgisi yoktur. Çünkü her şeyin özü insandır. Mimar Sinan yaşadığı dönemden ziyade kendisinden yüzlerce yıl sonra hem Türk hem de Dünya mimarlar tarihinde seçkin bir yeri olan üstadımızdır." dedi.

"ÖNEMLİ OLAN İŞLEVSELLİK"

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak sözlerini şöyle tamamladı. "Kentleşme bir yerleşmenin kente dönüştüğü demografik bir süreçtir. Kentleşme bir yaşam şeklidir. Bir yeniden biçimlenme sürecidir. Yeni iş bölümlerini ortaya çıkarır. Bazen çözülemeyen sorunlarda ortaya çıkıyor. Örneğin trafik. Sanayiyle iç içe yaşayan kentler var. Mimari yapıt sağlam olmalı, estetik olmalı, insan ölçeğinde algılanabilir, yaşanabilir olmalı, işlevsel olmalı, ekonomik olmalı, çevresindeki dokuyla uyumlu olmalı. Çok güzel bir bina yapabilirsiniz fakat işlevsel olmayabilir. Onu uzun yıllar kullanacak nesillerin bizi iyi yâd etmesi gerekir. Biz yaptığımız binadan çok çevresinden sorumluyuz. Çevre ile uyum bana göre yaptığımız binadan daha önemli"

Arzu YILDIRIM / Mavi Kocaeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181