20 yıl içinde 6.7 milyon konut dönüşecek!
Son 10 yıl içinde Türkiye'nin milli gelirinin yaklaşık yüzde 5'ini oluşturan gayrimenkul sektöründe önümüzdeki 20 yıla kentsel dönüşüm damga vuracak. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın hazırladığı rapora göre, gelecek 20 yıl içinde ülke genelinde 6.7 milyon konutun yıkılıp yeniden inşa edileceği tahmin ediliyor. Bu, yılda ortalama 334 bin konutun yıkılması anlamına geliyor.

HER YIL 15 MİLYAR DOLAR 
Kentsel dönüşüm projeleri için her yıl yaklaşık 15 milyar dolar finansman gerekli olacak. Özel sektörün başrolü üstlendiği bu girişim için ayrılan toplam bütçe ise 400 milyar dolar civarında bulunuyor. Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya'nın kesişim noktasındaki stratejik konumu ve yaklaşık 78 milyonluk nüfusuyla Türkiye, güçlü inşaat sektörünü giderek artan ticari ve sınai üretimiyle bir araya getirerek gayrimenkul geliştiricileri ve yatırımcıları için büyük fırsatlar sunuyor. Konut sektörüne yabancı yatırım girişi 2015 yılında 16.5 milyar dolara yükselirken, gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin bu tutar içindeki payı 4.1 milyar dolar oldu. Marmaray, Kanal İstanbul, 3'üncü Boğaz köprüsü ve 3'üncü Havalimanı gibi projelerle özellikle İstanbul'a yönelik kentsel dönüşüm çalışmaları ve mega projeler yakın gelecekteki faaliyetlere yön veriyor.

HEDEF 1.5 MİLYON KONUT
Türkiye emlak pazarında satılan toplam ev sayısı 2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 adede ulaştı. Bu yılın ilk dokuz ayında ise 935 bin 811 adet satış yapıldı. Eylülde satışlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.8 oranında artarak 108 bin 918 oldu. İpotekli konut satışları yüzde 46.7 oranında artış göstererek 42 bin 083 oldu.

Sabah Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181