Ali Baki Usta, '2017'de kentsel dönüşüm daha da hızlanacak'!
Gayrimenkul sektörünün Türkiye'de 'ekonominin lokomotifi' olduğunu, her an değişim ve büyüme gösteren dinamik bir sektör olduğunu vurgulayan AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta "Büyük kentlerdeki nüfus artışı da arzı arttmyor. Bu durum da sektör için ciddi bir potansiyel sunuyor" dedi. Arsa fiyatlarının yüksekliği, inşaat maliyetlerinin artması ve yüksek faiz oranlan ev sahibi olmayı her geçen gün daha zor hale getirdiğini belirten Usta "Doğru lokasyonda, ihtiyaçlara doğru cevap verebilecek projelere olan bu taleplerin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Firmalar, yürüttükleri bu esnek ödeme seçenekleri ile tüketicileri satış ofisine çekmeye devam edecek. Firmalann kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri vadelendirme seçenekleri yatmmcılar tarafından daha cazip bulunuyor. Bu nedenle markalı konut satışlannda müteahhit kredilerinin oranı artmış durumda" diye konuştu. 2017'de kentsel dönüşümün daha da hızlanacağını söyleyen Ali Baki Usta "Kullanıcıların daha kaliteli, daha güvenli konutlarda yaşayacağı, şehirlerin görünümünün değişeceği bir döneme gireceğiz" dedi.

GAYRİMENKUL GÜVENLİ LİMAN OLMAYA DEVAM
Ülkemizde gayrimenkul, bir yatmm aracı olarak tercih edildiği için özellikle uzun vadede ciddi miktarda kar elde etmek isteyen yatmmcılar tarafından diğer yatmm enstrümanlanna göre çok daha güvenli olarak görülmeye devam edeceğini kaydeden Usta "Döviz kurlannda yaşanan değişikliklerin de gayrimenkul yatınmının önemini daha da artıracağını söylemek mümkün. Özetle 2017 yılında Türk ekonomisinde önemli bir paya sahip olan gayrimenkul sektörünün konjonktürün olumsuzluklanna rağmen büyümesini devam ettireceğini düşünüyorum. Diğer taraftan kentsel dönüşüm sektörün önemli bir gerçeği çünkü büyük bir değişimi beraberinde getiriyor. Böyle büyük bir değişim de bir vizyona ihtiyaç duyuyor. Burada sorumluluk biz gayrimenkul geliştiricilerine düşüyor. Önce şirketlerin sonra sektörün kurumsallaşması gerekiyor" dedi.

AND Pastel ödüle doymadı
İlk konut projeleri olan AND Pastelin de ödüle doymadığını belirten Usta "Sektörün en prestijli ödüllerinden Sign of the City Awards'ta 'En İyi Konut' seçildi. AND Pastelin basanları ülke sınırlarını da astı. European Property Awards'tan yarıştığı 5 kategoride ödül alarak k döndük. İngiltere'ye tekrar gittik ve ya- A rısmanın dünya klasmanında da ödül aldık" dedi.

ZORLU SÜREÇTEN HIZLI ÇIKTIK
Ülke olarak zorlu bir yılı geride bıraktığınızı kaydeden AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta "Hepimizin derinden hissettiği bölgemizdeki büyük terör eylemleri, darbe girişimi gibi olumsuzlukların ekonomik hayatımıza farklı etkileri oldu. ABD ve Avrupa'daki siyasal ve ekonomik gelişmeler de global dünya ile birlikte bizi de derinden sarstı. Sonuçta ekonomi tarafında tüketici kendini güvence altına alma yönünde adımlar atmaya başladı. Ancak hızlıca devreye konulan tedbirlerin özellikle gayrimenkul sektörüne önemli ölçüde katkılar sağladığın ısöylemek mümkün. Darbe girişiminden 1 hafta sonra Emlak Konut GYO ve GYODER'in önderliğinde sektörü canlandırmak adına adımlar atması, bankaların da desteği ile faiz avantajlarının sunulması, kampanyaların tüm sektörce sahiplenilmesi, gayrimenkul sektörünün bu zorlu süreçten hızla çıkısını sağladı" dedi.

Sabah Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181