Antakya'da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!
Antakya Belediye Başkanı Kimyeci, Antakya Ticaret Borsası Toplantı Salonunda ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyelerine yönelik Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili şu bilgileri verdi;

"Şehrimizi yeniden inşa etmek, güzel Antakya'mızı geleceğe taşımak noktasında attığımız en büyük adımlardan olan Kentsel Dönüşüm Projemizin hayata geçirilmesine çok az bir zaman kaldı. Emek ve Aksaray Mahallelerimizi kapsayan, 350 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan, 1390 yapının dönüşümünü hedef alan projemize 1887 hak sahibi vatandaşımız ile başlıyoruz. Amacımız Proje alanında afet riski taşıyan, herhangi bir mühendislik hizmeti almadan yapılaşmış, ekonomik ömrünü tamamlamış, sağlıksız yapıların alandan arındırılması. Kentsel Dönüşüm projesi içerisinde öncelikli olarak vatandaşların daha ferah bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri amacıyla büyük bir cami inşa edilecek. Ailelerinizle rahatlıkla dolaşabileceğiniz süs havuzları, bitkilendirme, yeşil alanları bol parklar yapacağız. Mahallemizi boydan boya çevreleyen yürüyüş yollarımız olacak. Geniş araç yolları inşa edeceğimiz mahallemizde bu araç yollarının her iki tarafında gençlerimizin rahatça dolaşabilecekleri bisiklet yolları yapacağız." dedi.


ATB Başkanı Kuseyri de kentsel dönüşüm projesine sonsuz destek verdiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Antakya, ekonomik gelişmelere bağlı olarak seyahatten, trafikteki araçların kalitesine kadar hemen her alanda beklentilerin ve kalitenin bir üst seviyeye çıkarmaya çalışarak, bununla birlikte eskiden yeteri kadar önemsenmeyen konut sektörünün de bütçedeki en büyük payı almaya başlamasıyla değişmeye başladığını görmek çok büyük bir mutluluk olacaktır. Bu büyük imar hareketinin, onlarca yıllık eskiyen, can ve mal güvenliğini tehdit eden, konforsuz, daha da önemlisi risk taşıyan yapıların yerine insanca, günümüzün modern koşullarına uygun yaşanabilecek mekânlar oluşturulması Antakya'nın geleceği açısından çok heyecan verici önemli gelişmelerdir. Kentsel dönüşüm projesi sayesinde artık her gelir grubundan insan daha refah ve konforlu bir yaşam alanlarına sahip olacaklardır. Hatay'ı Hatay yapan değerleri, kent kültürümüzü ve kimliğimizi ele almalıyız. Hatay kimliği bizi farklı yapan ve yapacak olan Hatay'ın tarihi ve kültürel değerleridir, marka değerleridir, ticaret kültürüdür, tarım zenginliğidir, şehirleşme anlayışıdır. Kent kültürümüz ve Hatay kimliğimiz güçlendikçe şehrimizin ve ilçelerimizin cazibesi artacak, ekonomimiz, tarımımız ve ticaretimiz gelişecektir. Sonuçta hepimizin ortak amacı şehrimizin kalkınması ve gelişmesidir. Ortak çalışmalarla Antakya'mızın hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte çaba ve gayret göstermeliyiz. Şehrimiz ile ilgili sorunların aşılması çalışmalarında, her zaman Sayın Belediye Başkanımızın yanında olarak, bundan sonraki projelerde tüm kesimleri kucaklayan anlayışla birlik ve beraberlik içerisinde sizlerle birlikte yapmaya çalışacağız. Antakya'mızın bekleyen sorunlarının üstesinden gelip Antakya'mızı en iyi yerlere getirmek için elimizden gelen tüm desteği sonuna kadar vermeye hazırız. Hemşerilerimiz kendilerini ne ölçüde güvende hisseder, özgür olur ve refah sahibi olursa kendisini, şehrinin ve hatta ülkesinin o derece gerçek sahibi hisseder." dedi.

Hasan KAYA/Yorum Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181