Bakanlık kentsel dönüşüm kredisi başvurusu nasıl yapılır?
Bakanlık tarafından özel hesaptan verilecek olan kredi için başvurular Bursa ve diğer Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yapılacak.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri iletişim bilgisi için tıklayınız.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iletişim bilgisi için tıklayınız.

‘Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği’ne göre hak sahiplerinden, konutunu ve iş yerini kendi imkânlarıyla yapmak veya edinmek isteyenlere kentsel dönüşüm kredisi verilecek. Onaylanan kredi karşılığında Bakanlıkça belirlenen tutarda teminat alınacak. 
Bakanlık, kredilerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını her aşamada denetleyebilecek

Geri ödemeler, kredi taksitinin ait olduğu ayın ilk iş günü ile son iş günü arasında yapılacak. Kredi geri ödemeleri, brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar konutlar için 120 aya, 101-150 metrekare konutlar için 84 aya, 150 metrekareden büyük konutlar için 60 aya, 50 metrekareye kadar iş yerleri için 48 aya, 50 metrekareden büyük iş yerleri için 36 aya kadar taksitlendirilecek.  

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.cım.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181