Bakanlıktan kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği’ne göre anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların maliklerinden ve malik olmasalar bile bu yapılarda kiracı ya da sınırlı ayni hak sahibi olarak en az bir yıldır ikamet ettiği yahut bunlarda iş yeri bulunduğu tespit edilenlerden konutunu ve iş yerini kendi imkanları ile yapmak veya edinmek isteyenlere Bakanlık tarafından özel hesaptan kredi verilecek. Peki Bakanlıktan kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır? İşte cevabı..

Özel hesaptan kredi kullanmak isteyenler
- Hak sahipleri bulundukları yerdeki Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerine başvuracak
- Onaylanan kredi karşılığında Bakanlıkça belirlenen tutarda teminat alınacak
- Kredi kullananlar ile Bakanlık arasında kredi sözleşmesi düzenlenecek
- Kredi borcuna karşılık olarak gerekli ipotek tesis ve tescil işlemleri yapılacak
- Konutunu veya iş yerini kendi imkanları ile yapmak isteyenlere açılan kredinin yüzde 25’i peşin, geri kalanı ise inşaatın ilerleme oranı dikkate alınarak 3 eşit taksitte hak sahibinin hesabına aktarılacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.cım.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181