Başkan Özhaseki; "Alan bazlı dönüşüm yapan belediyelere sıfır faizli kredi vereceğiz"!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sakarya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bir dizi açılış ve program için bulunduğu Sakarya’da Valilik ile Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Ziyaretlerinde açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Sakarya’nın 1999  yılında yaşanan depremin ardından kentsel dönüşüm konusunda önemli bir aşama kaydettiğini belirtti. Söz konusu depremin yaşandığı günün hemen ertesinde Kayseri’den bir ekiple birlikte deprem bölgesine geldiklerini ve burada bir aşevi kurulduğunu dile getiren Özhaseki, “Daha sonra kendim geldiğimde aşevlerimizin önünde kuyruk olduğunu gördüm. Bir müddet sonra mühendislerimizin hepsini buraya getirip buradan bir ders çıkarmaya çalıştık. Yapı kalitesinde istenilen standartlar yoktu. Üzerine işçilik hataları da eklenince bir felaketle karşı karşıya kalındı. Bunlardan ders çıkaran şehirlerin başında Sakarya var. Bu kadar güzel bir şehre de ülkemizde kolay kolay rastlanmıyor. Bir felaket fırsata dönüştürülmüş, Allah bir daha yaşatmasın o günleri. Şunu da biliyoruz ki buradaki yöneticilerimizin işi zor. Bir taraftan müteahhitler bir taraftan da vatandaşlar kendilerini zorlayacaklardır. Ama biz belirlediğimiz çizgiden taviz vermeyelim” diye konuştu.

“ALAN BAZLI DÖNÜŞÜMDE SIFIR FAİZ” 
Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden sürdürülebilmesi amacıyla finansal kaynak konusunda önemli çalışmaların yapıldığını dile getiren Bakan Özhaseki, dönüşüm çalışmalarında belediyelerle birlikte hareket edeceklerini de vurguladı. Özhaseki, “Yüksek katlı yapıların olduğu yerlerde dönüşüm zor oluyor bunun farkındayız. Yasa hazırlığımız var. Bakanlar Kurulu’na da bunu sunduk. Bir finans kaynağı oluşturduk. Alan bazlı dönüşüm yapan belediyelere sıfır faizle bu kaynaktan kredi vereceğiz. Bunu can suyu olarak, katkıda bulunmak amacıyla tüm belediyelerimize kullandıracağız. Hazine arazilerinin, rezerv alanların kullanımı konusunda da çalışmalarımız var. Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak birinci önceliğimiz. Bu konuda da belediyelerle ortak çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181