Çetinsaya, 'Kentsel dönüşüme destek vererek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz'!
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye'de son yıllarda daha sağlıklı, planlı ve yaşanılabilir kentler meydana getirmek için kentsel dönüşüm projelerinin ivme kazandığını, sağlıksız yapıların modern yapılara dönüşmesi için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut önderliğinde; yerel yönetimler ve özel sektör işbirliğiyle Türkiye'de büyük dönüşüm hareketinin başlatılması gerektiğini söyledi. Bu aşamada belediyelerin de mutlaka devreye girmesi gerektiğinim altını çizen Çetinsaya, "Biz de Vadistanbul, Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Kale ve Avrupa Konutları Yamanevler projelerimizle kentsel dönüşüm sürecine destek vererek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi.

METROPOLLERDE AKILLI KENTLER İHTİYAÇ
TÜİK verilerine göre 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında ülke genelinde satılan konut sayısı 654 bin 363. Bu yükselişin 3. ve 4. çeyrekte de devam edeceğini öngördüklerini ifade eden Çetinsaya, "Özellikle markalı ve nitelikli projeler sektörümüze büyük ivme kazandırıyor. Gayrimenkul yatırımına vatandaşımızın güveni tam. Kısa sürede yakalanan satış rakamları da bu güvenin en önemli göstergesi. Hükümetin sektörü hızlandırmaya yönelik yaptığı düzenlemelerle birlikte önümüzdeki dönemde de satış rakamlarında gözle görülür bir artışın olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

POTANSİYEL YATIRIM GÜCÜNE SAHİP
2018'in çok daha hareketli bir yıl olacağının altını çizen Çetinsaya, "2023 vizyonu kapsamında koyulan hedeflere her geçen gün daha da yaklaşıyoruz" dedi. Artaş şöyle devam etti:

"Gayrimenkule yatırım yapacak alıcılar; kalite, güven ve memnuniyetin yanı sna projenin merkezi konumunu, ulaşım akslarına yakınlığını çok önemsiyor. Bizde Artaş İnşaat olarak yatırımlarımızı bu kriterlere göre geliştiriyoruz. Avrupa Konutları markamızın tüketici nezdinde kaliteli yaşam alanları sunan, erken teslim edilen ve daima kazanç sağlayan bir marka algısı var. Bunu korumak ve geliştirmek anlamında büyük hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Markamızı bugün olduğu gibi gelecekte de kalite, güven ve memnuniyet üçgeni içinde konumlandırmaya devam edeceğiz. Artık gelişmiş metropollerde akıllı kentler bir ihtiyaç, bir yaşam modeli haline geldi. İnsanlarımız; sosyal donatılarıyla, güvenliğiyle, kalite ve konforuyla nitelikli ve markalı konutları daha fazla talep ediyor. Gelecek dönemde de bu talebin artacağı kanaatindeyim."

'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nm sektörün ufkunu açan, dönüşüm çalışmalarını hızlandırıp geleceği şekillendiren çok önemli bir platform olduğunu dile getiren Çetinsaya, "Ele alman konular ve atılması gereken adımlarla ilgili bakanlığımız, kamu kurumlarımız, sektör temsilcilerimiz Kentsel dönüşümle ilgili atılacak adımlar noktasında görüşlerini paylaştı:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümün yeni adını "Olası bir depreme haznlık yasası" şeklinde değiştirmeye haznlanıyor. El ele verirsek kısa zamanda planlı yapıları ve modern kentleri tesis edebiliriz. Böylesine faydalı bir platformda yer almaktan ötürü de oldukça mutluyuz."

İzmir'in, potansiyel yatırım gücüne sahip Türk ekonomisinin öncü şehirleri arasında yer aldığını, yapılan bu kurultayla İzmir'de inşaat sektörünün etkinliğinin artması ve akıllı şehirler arasında yer alması için gerekli adımların atılmasının sağlanacağını söyleyen Çetinsaya şunları söyledi: "İzmir, var olan tarihi zenginliklerine teknolojik zenginlikleri de katarak yeni altyapı ve yatırım hamleleriyle gelişmesini sürdürecektir. Nüfusuyla 3. büyük il konumunda olan İzmir, hızlanan nüfus artışından nasibini aldı. Doğal olarak bu artış İzmir'de konut ihtiyacını da arttırdı. Yatırım potansiyeli yüksek şehirlerimizden olan bu batı ilimizde de hızlı kentleşmenin sonucunda çarpık yapılaşma sorunu ortaya çıktı. Burada da Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binaların acil yenilenmesi gerekiyor. Bu nedenle deprem riski yüksek illerimiz başta olmak üzere Türkiye genelinde riskli yapıların acilen sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına dönüştürülmesi adına yetkililerin kentsel dönüşüme hız vermesi gerekiyor." 

Sabah Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181