Darende'de kentsel dönüşüm anlatıldı!
Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm uygulaması ile yenileme yapılacak çarşı hakkında bir gurup esnafla bir araya gelerek proje hakkında bilgiler verdi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşa Başkan Eser; TOKİ resmi bir kurum senden fazla kar yok farklı bir şey yok eşit bir şekilde olacak yerleriniz tespit edilecek yasal olarak senin hakkın tespit edilecek 15 metre kare dükkanın var 30 metre kare istiyorsan 15 metre kare nin farkını vereceksin 30 metre kare edeceksin 15 yıl vade ile tertemiz iş yerine sahip olacaksınız." dedi.

Çarşının tarihi bir kimlik kazanacağını aktaran Eser, "Sizlere anlatılacak birim fiyatları tespit edilecek sizin yararınıza olan şeyler yapılacak ilave evler yapılıyor pazar yeri yapılıyor evlerin birim fiyatı 150 lira 100 lira onu oradaki karı senin dükkanına yansıyacak senin dükkanın ucuz olacak maliyeti düşecek. Sizlerin mevcut haliniz değerlendirilecek bizim sizin huzurunuzu bozacak lüksümüz yok dükkanlar bedesten varı olacak önlü arkalı dükkanın hesabını çıkaracaklar alacağın dükkanın hesabını çıkaracaklar ona göre TOKİ ile protokol yapacaksın imza atacaksın. Herkes sizi güzel dükkanlara kavuşturmaya uğraşıyor hep sizin huzurunuz için buradayız sizin huzurunuz için de uğraşacağız." diye konuştu.

Esnaflarda mağdur edilmedikleri takdirde projeye destek vereceklerini belirterek Başkan Süleyman Eser'e teşekkür etti. Toplantıya esnaf ve belediye personeli katıldı. 

Malatya Söz Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181