'Enerji verimliliği için kentsel dönüşüm büyük fırsat!'
Dünya'da 23 şehrin üye olduğu Binalarda Enerji Verimliliği Platformu'na 6 pilot ilden biri olarak Türkiye'den seçilen Eskişehir, platform kapsamındaki çalışmalarını sürdürülebilir şehirler, hareketlilik, kentsel gelişme ve iklim değişikliği alanda çözümler geliştiren Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) ile yürütüyor. Bu kapsamda sektördeki paydaşları bir araya getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 'Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı' düzenledi.

Çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Temsilcisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sivil toplum kuruluşları ve odalar ile sektörden yetkililer katıldı.

Açılışta konuşma yapan Başkan Büyükerşen, yaşlı dünya üzerinde yaşamımızı sağlayan temel fonksiyonları hızla yitirdiğimizi ifade etti. Büyükerşen "Bu sürecin tersine çevrilmesi ve yavaşlamasına katkıda bulunmamız yine bizim sorumluluğumuzda.Yerel yönetimlerin bina verimliliği hakkında politika geliştirilmesi amacıyla düzenlenen bu çalıştay son derece önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceğimiz Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bu kapsamda uygulama alanı olmasını bir fırsat olarak görüyorum. Türkiye'de ilklere imza atan bir şehir olarak yeni yol haritaları çiziyoruz. Biz bu dünyayı çocuklarımız ve torunlarımızdan emanet aldık. Dünyamıza en iyi şekilde bakmalı ve bu emaneti en güzel şekilde sahiplerine bırakmalıyız" dedi.

Eskişehir'in hem kendisi hem de Dünya adına önemli bir misyon üstlendiğini belirten Büyükerşen, çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti. WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir ise 'Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'nda olan yenilikçi ve gelişime açık bir şehir olan Eskişehir ile birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Çalıştaya Washington'dan katılım gösteren WRI Bina Verimliliği Yöneticisi Eric Mackres ise, enerji verimliliği alanındaki iyi uygulamaların takip edilmesi halinde binalarda enerji ihtiyacının 2050 yılma kadar tüm dünyada üçte biri kadar azaltılabileceğinin vurguladı. 

Eskişehir Anadolu Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181