Erzurum'un çehresini değiştirecek Şehristan projesi!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden ERKONUT AŞ. ile Halkbank iştiraklerinden Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin işbirliğinde gerçekleşecek olan projenin temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Halkbank ve Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile diğer davetliler katıldı.

Şehrin görünümü değişecek
Erzurum'da inşaat sektörünün büyük ölçüde taleplerini karşılayacak Şehristan projesi şehrin en lüks konutlarından biri olacak. Projeye göre; 24 dönümlük arazide, 620 daireden oluşacak, içerisinde sosyal donatı alanlarını barındıran, ihtiyaçlara cevap verebilen, şehirde nefes almayı sağlayacak Şehristan Istanbulkapı Konutları'nin şehrin görünümüne de büyük katkı sağlayacak.

Erzurum reform dönemi yaşıyor
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen törende yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümde reform dönemi yaşadığını kaydetti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin etkisiyle değişen dünyada kentler, kendilerini fiziksel sınırlarının ötesinde dünyaya anlatmak gereği duymaktadırlar. Göreve geldiğimiz gün Erzurum'un kendisini Türkiye ve Avrupa'ya anlatması için en önemli çıkış noktasının medeniyet tasavvuru ölçüsünde bir kentsel dönüşüm çalışması yaparak mümkün olacağı kanaatine vardık. Türkiye'de model teşkil eden yöntemler ışığında şehrin tarihi dokusunu koruyarak Erzurum ili sınırlarında 22 değişik bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapmaktayız. Bu dönüşüm ile birlikte şehrin tarihi hüviyetini, sosyal, ekonomik ve kültürel varlıklarını koruyarak, işlevsiz alanları ve plansız gelişen kent dokularını ihya edip yeni imar planlarıyla düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuşturmayı hedefledik. Biz özel sektörle beraber inşallah konut yapımını Erzurum'da devam ettireceğiz. İnanıyoruz ki bu konut yapımı şehrimize bir vizyon hatta bir misyon hatta bir marka kazandıracak. Hele hele bunu Halkbank ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı beraber yapmamız şehrimize ayrı bir hüviyet, ayrı bir önem kazandıracak. Bunu hassaten belirtmek isterim."

Milat Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 8 yıl önce

Sayin başkanım Erzurum kongre caddesi alipasa mah. Mezarlık sok. Da bulunan eski binaların ne zaman değişime gidiyor ? Şimdiden teşekkürler

banner182

banner181