Güldemet Sarı; "Yeni şehirler inşa edeceğiz"
Güneydoğu'da en yoğun operasyonların gerçekleştirildiği Cizre, Sur ve Silopi'de yapılacak kentsel dönüşümün yol haritası belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Silopi'de hem kentsel dönüşümün hem de altyapı çalışmalarının başladığını, Cizre ve Sur'da ise kısa süre içinde düğmeye basacaklarını söyledi.

Geçen hafta Silopi ilçesine giderek yerinde tespit yaptığını anlatan Sarı, "Kentsel dönüşümle birlikte altyapıyı sıfırdan ele alacağız. Şu anda acil ihtiyaçlara öncelik veriyoruz. Orada 369 bina yıkılmış veya ağır hasarlı. Yakmışlar, yıkmışlar. Acil olan okul ve benzeri binaların tamiratı yapılıyor. Vatandaşlarla istişare ederek yıkılması gereken binaların yıkımına başlıyoruz. Yeni bir alanda konut inşaatına başlayacağız. Silopi'de içme suyu sorunu var. Üç günde bir su geliyormuş. Altyapı ile bilirlikte üst yapısını da yapacağız. Kreş, okul, parkları ile yepyeni yaşam alanları yapacağız. Buralara iş yerleri de eklenecek. İstihdam sahaları da oluşturacağız" dedi.

Sur için ayrı bir çalışma yapacaklarını vurgulayan Bakan, "Orası birinci derece sit alanı. Binaların yapısı, düzeni, oranın mimari özelliklerine sahip olması lazım. Evlerde dam-teras kültürü sürecek. Operasyonlar tam olarak bitince, en kısa zamanda orada da çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

Türkiye

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181