Kat karşılığı yerine para karşılığı dönüşüm geliyor!
Kentsel Dönüşüm Yasası'nda değişikliğe gidilecek. Değişiklik ile artık kat karşılığı değil para karşılığı dönüşüm yapılacak. Ayrıca mahalle bazlı dönüşüm planlandığı için bu sürece muhtarlar da dahil edilecek. Bu yılın başında yapılan Şehircilik Şûrası çalışmalarına katılan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürsel Öngören, şûrada kentsel dönüşümün yasasının değiştirilmesine dönük maddelerin ele alındığı belirterek, müteahhitlerin kat karşılığı değil para karşılığı dönüşüm yapmasının gündeme geldiğini ve devletin de dönüşümü kuracağı fonla destekleyeceğini söyledi. GYODER yeni yönetimi basınla bir araya geldi. 

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, derneğin gelecek döneme ilişkin yol haritasıyla ilgili düzenlenen toplantıda şunları söyledi: İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için teşvik mevzuatı gerekiyor. Sermaye hareketlerinin kolaylaştırılması, vergi düzenlemelerinin yapılması, işlem maliyetlerinin azaltılması, yabancı mali kurumların yerel piyasalarda çalışabilmesi gibi finans merkezine özel teşvik edici önlemler alınmalı. Orta ve dar gelir gruplarına konut üretimini kolaylaştıracak yeni sermaye piyasası araçlarının üretilmesi gerekiyor. Projelere ek yüzde 25 inşaat hakkı veren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin 30 Haziran'da sona erecek olması çeşitli mağduriyetlergetirecek. Burada kalıcı çözüme ihtiyaç var. 

Cumhuriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181