Kendi konutunu dönüştürmek isteyenlere özel kredi verilecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümü hızlandırmak için yeni bir adım daha attı. Bakanlık riskli halde bulunan konutunu ve işyerini kendi imkânlarıyla dönüştürmek isteyenlere özel hesaptan kredi verecek. Özel hesaptan kredi kullanmak isteyenler, bulundukları yerdeki Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerine başvurduktan sonra incelenen kredi başvurularından uygun görülenler onaylanmak üzere bakanlığa gönderilecek. Onaylanan kredi karşılığında bakanlıkça belirlenen tutarda teminat alınacak.

Açılan kredinin yüzde 25'i peşin, geri kalanı ise inşaatın ilerleme oranı dikkate alınarak 3 eşit taksitte hak sahibinin hesabına aktarılacak.

120 AYA KADAR TAKSİT İMKÂNI
Kredi geri ödemeleri, brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar olan konutlar için 120 aya, 101-150 metrekare konutlar için 84 aya, 150 metrekareden büyük konutlar için 60 aya, 50 metrekareye kadar işyerleri için 48 aya, 50 metrekareden büyük işyerleri için 36 aya kadar taksitlendirilebilecek. Kredi tutarının hak sahibinin hesabına aktarıldığı tarihten itibaren bir ay içerisinde yıkım işlemi yaptırılarak enkazının kaldırılması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bilgi verilmesi zorunlu olacak.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181