Kentsel Dönüşüm'de 4e kuralı uygulandı!
Çalıştaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOKİ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi yetkilileri ile çeşitli üniversitelerden mimarlar, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, sosyologlar, siyaset bilimciler, uzmanlar ve ilgili belediye bürokratları katıldı. 

Kentsel Dönüşüm Çalıştayında, şehirlerin gelişimini en doğru şekilde sağlamak amacıyla kentsel dönüşüm sürecinde karar alıcılar ve uzmanların katılımıyla masaya yatırdı. Büyükşehir Belediyesince kurulan Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen "Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı", Gençlik Parkı Kabul Salonunda yapıldı. Çalıştayda, Kentsel Dönüşümde iyileştirme yapılabilecek alanlarla geçmişten günümüze uzanan sürecin en doğru şekilde ilerlemesine katkı sağlamak üzere "Kentsel Dönüşümde 4 E yaklaşımı olan Etik, Estetik, Ekonomi ve Emniyet" konuları ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, yaptığı konuşmada uygulayıcılar ile akademisyenleri bir araya getiren çalıştayın önemine değinerek, dünya nüfusunun yarısının şehirlerde yaşadığını bu oranın ise 2050 yılında yüzde 70'lere çıkacağının tahmin edildiğini söyledi. Kırsaldan kente gelen insanların temel sorunlarının başında kalacak yerlerinin halledilmesinin geldiğini vurgulayan Balcı, "Gelişmiş ve az gelişmiş olan ülkelerde, gecekondu sorunu otomatik olarak karşımıza çıkıyor. Fakat artan kentleşme ile birlikte birçok ülke kendi perspektifinden bu soruna çare üretmeye başladı" dedi. Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof Dr. Birol Akgün de istatistiklere göre dünyada Türkiye'den daha hızlı kentleşen bir diğer ülkenin Güney Kore olduğunu ifade etti. Dünya Bankasının gözlemlerine göre, Türkiye'nin, Çin, Şili, Güney Kore gibi ülkelerle karşılaştırıldığında en başarılı olduğu alanlardan birisinin hızlı kentleşmedeki başarılı uygulamalarının olduğunu kaydeden Akgün, "Bir taraftan hızlı kentleşen, bir yandan yaşam standardının yükseltildiği bir yandan da modern yaşamın imkanlarına kavuştuğu bir Türkiye örneği var" diye konuştu.

İsmail Öztürk / Yalova Hayat Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181