'Kentsel dönüşüm ile yüksek gelir grubuna yönelik konutlar üretiliyor"
Kentsel dönüşüm, son dönemlerde İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’nin gündeminde. Özelikle İstanbul’un çehresini değiştirecek bu projenin 2017’de ivme kazanarak yoluna hızla devam etmesi bekleniyor. Konut alımında yeni talepler oluşturacak proje ise milyonlarca ailenin kendine ait bir konut sahibi olması gerçeğini gözler önüne sererken Birevim, sunduğunu ödeme seçenekleriyle ve oluşturduğu faizsiz ev alma yöntemleriyle vatandaşların ev sahibi olmalarına destek oluyor.

Ülkemizde konut kredisi kullanmadan ev sahibi olmak ise neredeyse imkansız hale geldi. Konut kredisi faizleri çok yüksek olduğundan düşük ve orta gelir grubunda bulunan aileler, konut sahibi olmakta zorluk yaşıyor ve genellikle bu ihtiyacını gideremiyor.

Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olmasındaki engel ‘bireysel motivasyon’
İnsanlar, bütçesine göre konut almak istiyor ve bunun için 10 yıl, 20 yıl gibi bir sürede birikime yönelerek gayrimenkul almak için çaba gösteriyor. Türkiye genelinde hane halkının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 26 ile konut ve kira harcamalarının alması sebebiyle para biriktirmek de neredeyse imkansız hale gelebiliyor. Kentsel dönüşüm sonucunda hali hazırda üretilen konutların ağırlıklı olarak yüksek gelir gruplarına hitap ettiğini belirten Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, dar gelirli vatandaşlar için kentsel dönüşümden sonra şartların daha da zorlaşacağını söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181