Kentsel dönüşüm KHK desteği ile hızlanacak!
Riskli binaların dönüşümüne engel olmak için yasal boşluklardan yararlanan ve süreci kilitleyen art niyetli kişilere karşı Kanun Hükmünde Kararname devreye giriyor. Kararnameyle kentsel dönüşüm hızlanacak.

Tabut konutlardan kurtulmanın ve depreme karşı dayanıksız yapıların mukavemetli konutlara dönüşümün önündeki engeller, KHK ile kaldırılıyor. Kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak ve mevcut sorunları aşmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapan İNDER, GYODER ve KONUTDER, müjdeli haberi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki engelleri KHK ile daha rahat ve hızlı aşacak. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Şehircilik Şurası’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması için çalışma yapılıyor” açıklaması, sektörün somut karşılık almasına yönelik ilk adım oldu.

SEKTÖR MÜJDEYİ ALDI 
Emlak ve inşaat sektör temsilcileri yaptıkları temasların ardından arsa payı düzeltim davası, tereke davası, gaiplik hali, hisselerin küçük miktarlara bölünmesiyle muhatap sayısının artırılması, yurtdışında mukim veya adresi belli olmayan maliklere satış yaparak tebligatın imkansızlaştırılma hali ve benzeri koşulların oluşturulmasıyla kanun boşluklarından yararlanan ve kentsel dönüşüm sürecini sekteye uğratan art niyetli arsa sahiplerine karşı KHK ile çözüm bulunacağının müjdesini aldı. 

Sadece 550 bin konuta ulaşılabildi
İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bugüne kadar sadece 550 bin konutun dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, “Engellerin bertaraf edilmesi için KHK’ler ve torba kanuna konacak maddelerle çözüm üretilmesinin zaruri olduğunu Bakanlığa arz etmiştik. Aldığımız pozitif yönlü duyumlarla devlet erkanının da konuya gerekli önemi verdiğini gördük” dedi.

Akşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181