Kentsel dönüşüm uzmanları geliyor!
Denizbank ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliği ve İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) destekleriyle "Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika Programı" başlatıldı.

DenizBank ile İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliği neticesinde tasarlanan ve İTO tarafından desteklenen Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika Programı'nda, bu alanda uzmanlaşmak isteyenlere kapsamlı bir eğitim içeriği sunulurken, uzman eğitmen kadrolarıyla kentsel dönüşüm faaliyetlerinde ihtisaslaşmanın sağlanması planlanıyor.

 DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark, iş birliğine ilişkin imza töreninde yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm finansmanı konusunda öncü ve söz sahibi banka olarak Türkiye'nin her yerinde uzman ekipleri aracılığıyla kentsel dönüşümün yanı sıra köysel dönüşüm faaliyetlerine de destek sağlamaya devam ettiklerini belirtti.
 
Bu alanda sahip oldukları birikimi iş birlikleriyle geliştirerek kentsel dönüşüm uygulamalarına hakim, kanun ve yönetmelik detaylarını bilen, vatandaşa doğru ve eksiksiz bilgi verebilecek, kentsel dönüşüm süreçlerini yönetebilecek bir insan kaynağının yetişmesine katkı sunmayı hedeflediklerini anlatan Özark, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İTO destekleriyle bir eğitim programına imza atmaktan heyecan ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANI SERTİFİKASI VERECEĞİZ

İTO Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın ise İstanbul'un tarihten gelen değerleri ve mirasının gelecek nesillere aktarılması ve can güvenliğini esas alan yeni bir yapılanma oluşturulması noktasında herkese büyük iş düştüğüne işaret etti.
 
İTO olarak insanların, kıtaların ve denizlerin buluştuğu bu şehirde ticareti ve yaşam kalitesini etkileyecek her türlü meseleye sorumlulukla yaklaştıklarını ve vefa borcu duyduklarını belirten Kalsın, şunları kaydetti:
 
"Bu anlamda kentsel dönüşüm de oldukça önemsediğimiz konulardan biri. Özellikle İstanbul dünyada bir gayrimenkul merkezi olarak bu denli ilgi çekmekteyken inanıyorum ki bugün kentsel dönüşüm konusunda atılan adımlar sadece İstanbul'da yaşayan insanları değil, uluslararası yatırımcıyı da yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle İTO olarak genelde gayrimenkul sektörü ve özelde kentsel dönüşüm konusunda bir çalışmayı daha hayata geçiriyoruz. Üniversitemiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika Programı'nı hayata geçirmeye karar verdik. Bu programın tüm ilgililere ve ülkemize faydalı olacağına yürekten inanıyorum."
 
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz da Türkiye'de toplam 20 milyon konut stoku bulunduğunu ve bunların üçte birinin afet riski taşıdığına dikkati çekerek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugüne kadar 120 milyon metrekarelik bir alanı riskli ilan etti ve bu alanlarda dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 20 yıl içinde tamamlanması planlanan kentsel dönüşüm sürecinde tüm paydaşların yararlanabileceği bir modelle geliştirdiğimiz eğitim programında kendini geliştirmek isteyen profesyonellere, kamu ve özel sektörden konunun uzmanları eşliğinde uygulanacak 30 saatlik eğitimin ardından onaylı kentsel dönüşüm uzmanı sertifikası vereceğiz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181