Kentsel dönüşüme 2 milyar liralık büyük kaynak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar 2 milyar TL'ye yakın kaynak kullanıldığını belirterek, riskli alanlar için de "Kanun kapsamında 136, Bakanlar Kurulu kararı ile 47 ilimizde toplam 178 adet riskli alan ilan edilmiştir" dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2016 bütçesiyle ilgili sunum yapan Bakan Sarı, bakanlık çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

178 Riskli alan: Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında 3.5 yıllık uygulama dönemini geride bıraktık. Kanun kapsamında 136, Bakanlar Kurulu kararı ile 47 ilimizde toplam 178 adet riskli alan ilan edildi. 2015 yıl sonu itibari ile toplam 311 bin 837 adet bağımsız bölüm içeren 92 bin 833 binada riskli yapı tespiti gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında bugüne kadar 2 milyar TL'ye yakın kaynak kullanıldı. 

Yüzde 90 fotoğraflandı:
Gerçek Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi Projesi hızla devam ediyor. Proje kapsamında şehir ve ilçe merkezlerinin uçaktan görüntü alımları yüzde 90 oranında tamamlandı. Üretim hızlı şekilde devam etmekte olup, tüm ürünler kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılmaya başlandı. Ortofoto projesi ile kentsel alanların yüksek çözünürlüklü görüntüleri ve ülkenin bina envanteri elde edilecek. Kaçak yapılaşmalar da takip edilecek.

Gürültü haritası 2018'de tamam!

Fatma Güldemet Sarı, gürültü kontrolüne yönelik çalışmalara hız verdiklerini aktaran Bakan Sarı, bu kapsamda 23 ilde stratejik gürültü haritası hazırlandığını belirterek, "Harita 2018'd e tamamlanacak" dedi. 21 ilde çöp depolama tesislerinde 148.5 megavvat kapasiteyle elektrik enerjisi de elde edildiğini anlatan Sarı, şunları söyledi: "Atıkların toplanıp geri kazanılmasıyla ekonomimize 3 milyar TL'lik katma değer sağlandı. Bu alandaki doğrudan istihdam 60 bin kişiyi geçti." Bugüne kadar 350 bin adet yapıya Enerji Kimlik Belgesi verildiğini belirten Sarı, almayanlar için son tarihin 2 Mayıs 2017 olduğunu sözlerine ekledi.

Sabah Gazetesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181