"Kentsel dönüşümle 250 sektör canlanacak, istihdam artacak"!
Başbakan Binali Yıldırım'ın kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için talimat verdiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Meclis, çalışma ortamı içinde fırsat bulabilirse, onları yerine getirdiğimizde Türkiye'de her yıl en az 500 bin konutun değişebileceği bir ortam doğacak" diye konuştu. 

EKONOMİ CANLANACAK 
Her yıl 500 bin konutun değişmesiyle ekonominin de canlanacağını kaydeden Bakan Özhaseki, "500 bin konutun değişmesiyle, 45-50 milyar dolar iç piyasaya dönecek ve piyasa hareketlenecek. 250 sektör canlanacak, istihdam iki misli artacak. Yüzde 7-8 civarında olan istihdama katkısı yüzde 15'lere çıkacak. Bu sektörle ilgilenen herkese müthiş iş kapıları açacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Yılda 200 birim yenilenecek
Özhaseki, İstanbul özelinde de kentsel dönüşümün sürdüğünü vurgulayarak şunları söyledi: "Depreme karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. Vatandaşın kendi oturduğu binasını dönüştürmesi lazım. Şu ana kadar devam eden süreçte zaten vatandaşa destek veriyoruz, bunu artıracağız. İstanbul'da her yıl 200 bin bağımsız birimi yenilememiz lazım. Bu konuda planlarımız hazır." 

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181