Mehmet Özhaseki, '2017 kentsel dönüşüm yılı olacak'!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2017'nin kentsel dönüşüm açısından oldukça verimli ve isabetli yatırımların yapılacağı bir yıl olacağını belirterek, bir yandan kimlikli ve nitelikli şehirleşme vizyonunu gerçekleştirmek için yoğun mesai harcarken, diğer taraftan da çevreyle ilgili yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Para Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki 2016'nın sadece Türkiye için değil, dünya için de zor bir yıl olduğunu vurguladı. İçte ve dışta yaşanan olumsuz gelişmelere karşın Hükümetin yerinde ve zamanında refleksler geliştirdiğini ifade eden özhaseki, böylece ağır hasar almadan yola devam edilebildiğini dile getirdi. 2017'nin yatırımlar yılı olacağını söyleyen Özhaseki, "2017 bütçesinin taşıyıcı kolonlarında, büyümeyi, istihdamı, yatırımları destekleyen, makro finansal istikrarı gözeten hedeflerin olması, 2017'nin nasıl geçeceği ile ilgili şimdiden olumlu bir havanın oluşmasını sağladı. Tarım, üretim, ihracat, bölgesel teşvikler ciddi anlamda desteklenecek. Yatırımlar artacak, bu da Türk ekonomisinin güçlü bir nefes almasını sağlayacak" dedi.

İSTİHDAMA DA YANSIYACAK
Son dokuz yılda 7 milyon kişiye yeni iş imkanı sağladıklarını belirten Bakan özhaseki, OECD ülkeleri arasında Türkiye'nin en yüksek istihdam üreten ikinci ülke olduğunu vurguladı. 2017'de yatırımların artmasının istihdamı olumlu etkileyeceğini söyleyen Özhaseki, 2016'da turizmde yaşanan kayıpların da önemli ölçüde telafi edilmesiyle hem ekonominin rahatlayacağını hem de cari açığın küçüleceğini kaydetti.

36 BİN KONUT
Özhaseki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun bölücü terör örgütü PKK'nın saldırıları ve tuzakladığı bombaların patlatılmasıyla ciddi yaralar aldığını belirterek, 30 bin konutun kullanılamaz hale geldiğini vurguladı. Hayata geçirdikleri acil eylem planı ile Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Merkez, Silopi, İdil, Cizre, Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde hayatı yeniden normal akışına almak ve sosyal yaşamı iyileştirmek için önemli adımlar attıklarına dikkat çeken Özhaseki, bölgeyi bir taraftan inşa ederken, diğer taraftan da ihya edecek yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Bu çerçevede toplam 10 milyar TL'Iik bir kaynak aktardıklarını dile getiren Özhaseki, 36 bin adet konutun hak sahiplerine teslim edileceğini, bu yatırımların büyük bir kısmının 2017'de tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı.

Kentsel dönüşüm 
2017'nin kentsel dönüşüm çalışmaları açısından da oldukça verimli ve isabetli yatırımların yapılacağı bir yıl olacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şu anda 81 ilde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 49 ilde 188 adet alanı, riskli olarak ilan ettik. Bu dönüşüm yaklaşık 1 milyon 750 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiriyor" dedi. Kimlikli ve nitelikli şehirleşme vizyonunu gerçekleştirmek için bir taraftan yoğun mesai harcarken bir taraftan da çevreyle de ilgili Önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Özhaseki, 2002'de 15 olan katı atık düzenleme tesisi sayısının bugün 82 olduğunu vurguladı.

Bin 91 belediyede, 52 milyon nüfusa hizmet verdiklerini dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti: "Atık yönetiminin sağladığı katma değer yıllık 3 milyar TL civarında. Doğrudan 60 bin nüfusun bu alanda istihdam edilmesini sağladık. 2002'de belediye nüfusunun yüzde 35'i atık su arıtma hizmeti alırken, bugün bu oran yüzde 80'e ulaştı. Mavi bayraklı plaj sayımız 444. Türkiye, gemilerden atık alma hizmetiyle de bizimle tanıştı 269 limanda gemilerin atık alımlarını gerçekleştiriyoruz. İklim değişiklikleri ile mücadele ediyoruz."

Hülya Genç Sertkaya / Para Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181