'Önümüzdeki 15 yıl 5.5 milyon konut dönüşecek!'
Bursa İnşaat Kurultayı'nda konuşan Turan, TOKİ'nin kurulduğu 1984'ten 2003'e kadar toplam üretim faaliyetinin 43 bin konut olduğunu, son 13 yılda ise üretimlerinin 750 bine çıktığını vurguladı. "15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen 64 bin sosyal konut üretimiyle 2016 yılından çıkmış olacağız" diyen Turan, 2016'nın TOKİ için rekor yılı olduğunu kaydetti.

KENTSEL HEDEF BELİRLENDİ 
Kentsel dönüşümle ilgili bir takım çalışmaların devam ettiğini anlatan Turan, şöyle devam etti: "Kentsel dönüşümle ilgili Türkiye'yi bekleyen sorun şudur, önümüzde yaklaşık 5,5 milyon dönüşümü bekleyen konutun varlığından söz ediyoruz. Bunların önümüzdeki 15-20 yıl içinde dönüştürülmesi gerekiyor. Bunları yıllara vurduğunuzda kamu eliyle değil, özel sektör eliyle de önümüzdeki iş için önemli bir çaba sarf etmemiz gerektiği hususunda sorunlu bir potansiyel var önümüzde. Bütün bu olumsuzluklara rağmen 65-70 bin konut üretiyoruz. Sektörümüz, çok güçlü. Şu anda 54 vilayetimizde, aktif 180 küsur alanda, kentsel dönüşüm faaliyeti yürütüyoruz."

Bursa'da aynı programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, "Başka bir akım başladı; 'Bu iş rantsal dönüşüme dönüşmesin. Rant var ya falanj Arkadaş, ranta da bu kadar küfür etmeyin. Rant olmadan hayat olmaz. Doğru olan, adaletli bir şekilde bu rantı dağıtmak. Herkesin istifadesine sunmak. Bunun için parsel bazlı yoğunluk artışından vazgeçmemiz gerekiyor" dedi.


Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181