'Riskli alanlara ada bazlı dönüşüm şart'!
Geliştirilen kentsel dönüşüm politikalarının inşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini her an canlı tuttuğunu ifade eden Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, buna rağmen Türkiye'de özellikle de İstanbul'da yaklaşık 30-40 sene ortalamalı eski konut stoğunun acil yenilenmesi gerektiğini söyledi.

2012 yılındaki kentsel dönüşüm olarak bilinen 6306 sayılı yasanın çıkış amacının başta bu olduğuna değinen Kaan Yücel, "Yürürlüğe girdiği günden bugüne baktığımızda maalesef çok da istediğimiz gibi gitmediğini görüyoruz. Daha çok tek tek bina bazında ve rantı yüksek bölgelerde yasa uygulanıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 200 civarında riskli alan var. Tek tek bina bazında değil de bir alan, parsel, ada bazında bu kentsel dönüşümün yapılması çok önemli" diye konuştu.

HÜKÜMETİN ADIMLARI DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYOR
Ada çapındaki dönüşümün birçok şeyi bir arada yapabilme şansı sağladığını kaydeden Yücel, "Hem evleri yeniliyorsunuz, hem otopark sorununa çare buluyorsunuz, hem de yaşam alanlarını düzenliyorsunuz. Ama genel olarak baktığımızda kentsel dönüşümün daha çok yolu var. Özellikle büyük alanlar içindeki projelerin bir an önce hayata geçmesi gerekiyor" dedi. Kaan Yücel, bu yönde dönüşümü İstanbul'da Piyalepaşa projesinde kendilerinin ortaya çıkarttıklarına dikkat çekti. Hükümetin bu kapsamda yeni yönetmelikler hayata geçirdiğine, daha çok toplu alanları teşvik üzerine bir takım düzenlemeler yaptığına dikkat çeken Kaan Yücel, bu sayede dönüşümün daha iyi bir yere doğru gittiğini düşündüklerini ifade etti.

Son 5 yıldır konut satışlarının 1 milyonun üzerinde seyrettiğine dikkat çeken Kaan Yücel, "Bu son 5 yıla baktığımızda da ülkemizin hem siyasi hem ekonomik hem de sosyal olarak ciddi bir sınavdan geçtiğini görüyoruz. Bu da elbette sadece gayrimenkulu değil bütün sektörleri etkiledi. Ancak buna rağmen ülke ekonomimiz dönem dönem düşüşler gösterse de son rakamlara baktığımızda büyümeye devam ettiğini görüyoruz" dedi.

"KONUT SEKTÖRÜMÜZ CİDDİ SINAV VERİYOR"
Gayrimenkul sektörü özelinde bakıldığında kurların, faizlerin yükselişi, seçimler gibi sektörü etkileyen en önemli değişkenlerin olduğunu kaydeden Kaan Yücel, "Ancak buna karşı sektörde hayata geçirilen kampanyalar, yatırımcıların devreye soktuğu kendi finansman modelleri, dönem dönem faizlerin düşmesi konut alıcısını hareket geçirdi. Bu da aslında yatırımcının iştahını kabarttı diyebiliriz. Çünkü konut halen ülkemizde en karlı ve en güvenli yatırım aracı. Bu devam ettiği sürece ki, biz de bunun devem edeceğini düşünüyoruz, dolayısıyla konut satışı artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Sabah Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181