Silopi'de kentsel dönüşüm başlıyor!
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde hasar tespiti yapılan kullanılamaz haldeki binaların yıkımına başlandı. Silopide 14 Aralık 2015 ile 19 Ocak 2016 tarihleri arasında ilçede hendek ve barikat kuran PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar sırasında, zarar gören binalarda yapılan hasar tespitinin ardından yıkım çalışmaları başlatıldı.

400 BİNA YIKILACAK
Hasar tespiti yapılan ve kullanılmaz durumda, ağır hasarlı yaklaşık 400 evin yıkılacağı belirtildi. Planlanan çalışmalar sırasında güvenlik güçleri yıkımı yapılacak evlerin çevre emniyeti aldıktan sonra iş makinalarıyla yıkım çalışmalarına başlandı.

ALTYAPI YENİLENECEK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da, Cizre ve Silopi'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına değinerek, "En kısa zamanda Silopi ve Cizre'deki kötü, alt yapısı bozuk yaşam alanlarının yenilenmesi için çalışma başlattık. Silopi'deki çalışmaları tamamladık, yıkım çalışmalarına başladık" demişti.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181