Timya Vadisi 2016'da tamamlanacak!
Başbakanlık Toplu konut İdaresi’nin (TOKİ) Rize’deki projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “TİMYA Vadisi” kentsel dönüşüm projesinin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Turan, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile birlikte 759 konut, cami ve alışveriş merkezinin inşa edileceği alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Turan, Timya Vadisi’nin Rize’nin modern bir yaşam merkezi olacağını ifade etti.

En büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri
Timya Vadisi kentsel dönüşüm projesinin, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da başından beri takip ettiği ve önem verdiği bir projedir. Devletin yerinde kentsel dönüşüm hedeflediği bir proje ve sübvansiyonu söz konusudur. Yaptığımız yapılaşma kentsel dönüşüm olmasına rağmen bölgenin genel yapılaşma yoğunluğu ve yüksekliğinden daha az bir yapılaşma. TOKİ olarak yeni konseptimiz yatay mimaridir.”

“Tamamlandığında modern bir mahalle olacak”
Karadeniz'in zorlu bir coğrafya olduğunu hatırlatan M. Ergün Turan, “Son ayların yağışlı geçmesi nedeniyle zorluklar oldu ama artık hızlanmış durumdayız. Gelecek yılın sonunda Timya Vadisi, Rize için yeni bir şehir olacak. Bittiğinde 3-4 bin kişilik modern bir mahalle oluşacak. Güzel bir yaşam merkezi halini alacak.” dedi.

Turan, kentte yeni yatırımlarla ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü, özellikle Hemşin ve Güneysu'da ilçelerinde önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini kaydetti.

“Alt gelirlileri düşük taksitlerle konut sahibi yapacağız”
Karadeniz Bölgesi'nde arazi sorunu olduğunun altını çizen TOKİ Başkanı Turan sözlerini şöyle sürürdü; “Karadeniz'de Hazine arazisi, konut arazisi bulmakta zorlanıyoruz. Neredeyse şahıs arazisi yok. Bu konuda çözüm üretmeye çalışıyoruz. Gerekirse şahıslardan arazi alarak konuta erişmekte zorlanan alt gelirli emekli vatandaşlarımızın yuva sahibi olması için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bizlere talimatları var. Anadolu'nun birçok yerinde 250-300 lira taksitle bazı vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını sağlıyoruz, ama arazi lazım. İnşallah Rize'de de yeni bir konseptle bunu yapabilmek mümkün olur."

TOKİ Başkanı Rize’deki incelemelerinin ardından, Hemşin Belediyesi’ni ziyaret ederek Hemşin Belediye Başkanı Kazım Bekar ile kentsel dönüşüm projesi hakkında görüşmelerde bulundu. Turan, “Yerel mimari ile yörenin yapısına uygun hazırladığımız Hemşin Kentsel Dönüşüm Projesi örnek bir uygulama olacak.” dedi.  

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181