Tokat'ta kentsel dönüşüm başladı!
Tokat Belediyesi tarafından devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Av. Eyüp Eroğlu, Yazıcıoğlu Mahallesi'nin doğu kısmında kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını söyledi. Yazıcıoğlu Mahallesi'nin bir bölümünün 4-5 yılda kendiliğinden gelişerek değişmeye başladığını, 2-3 katlı binalar yerlerini modern yüksek katlı binalara bıraktığına dikkat çeken Başkan Eroğlu, "Bu anlamda bölgede kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Şuan bine yakın eski konutu kentsel dönüşümüyle ilgili projemizi Haziran ayı meclis gündemine aldık. Bin konutu 4 bin konuta dönüştüreceğiz. Geniş yolları olan park ve okul alanları olan son derece modern bir yerleşim yeri olacak. 12 kat olarak belirledik. Bir sonraki kentsel dönüşüm çalışması ise Oğulbey Mahallesinde yapılacak. Devamında bu diğer mahalleleri de kapsayacak. Ayrıca TOKİ Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonrasında emekli ve dar gelirliye konut sözü aldık. 3. etap olarak TOKİ'ye ait alanda bir çalışma yapılacak. İlk etapta 470 ile 550 arasında konut yapılacak. Şehrimizin imarı sosyal çalışmaları ile temel belediyeciliğiyle vizyon çalışmalarla şehre değer katmaya, elimizden geldiği kadar bu yüreğimizi ortaya koymaya, hayaUerimizi gerçekleştirmeye, gayretle azimle devam ediyoruz" dedi.

Tokat Kalesi çevresindeki evlerin bakanlık tarafından kentsel risk taşıyan alan olarak belirlendiğini ve bölgedeki proje çalışmasının tamamlandığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Kale çevresindeki evlerin yüzde 85'i vatandaşa kalan bölümü kamuya ait çıktı. Yüzde 85'in üzerindeki binaların maliyet ve mülkiyet durumu 52 milyon lira olarak tespit edildi. Bakanlık bölgedeki evlerin istimlak ile değilde rezerv bölge bulunarak konut yapmak suretiyle taşınması gündeme getirdi. Tescilli olmayan binaların hepsi yıkılacak, rekreasyon alanı olacak 25 metre genişliğinde de yol yapılacak" diye konuştu.

Anayurt Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuri 7 yıl önce

Örtmenevlerine nazaman. Gelecektir

banner182

banner181