TOKİ kentsel dönüşüm projeleri!
Yerel yönetimlerle işbirliği içinde 54 şehrimizde projelendirilen Kentsel Dönüşüm çalışmalarında, semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, semt kültürünün gelişimine zemin hazırlayan sosyal yaşam alanları oluşturuluyor. Kentsel Dönüşüm projelerinin genelde kent merkezlerindeki meskun sahalarda konut ve işyerlerini bünyesinde barındırması, mahalle kültürünün günümüz koşullarında yeniden yorumlanmasına imkan tanıyor. Her şehir için "model" niteliğinde hazırlanan uygulamalara - o şehrin yerel mimari kabul ve detaylarına öncelik verilerek bölgelerin kültür ve değerleri, toplumsal alışkanlıkları, yaşam biçimleri ve iklimsel özellikleri de yansıtılıyor.

Mardin Kentsel Dönüşüm Alanı
Güneydoğu Anadolu'nun çok kültürlü kadim topraklarında mimari nitelikleriyle özel bir yeri olan Mardin'nin Nur Mahallesinde 1.423 konut, 1'er Ticaret Merkezi ve cami ile 1 adet 16 derslikli ilköğretim ve 1 adet 16 derslikli orta öğretim okulu inşaatı devam ediyor. Yine Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Mardin Merkez İstasyon Mahallesi'nde, üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı lojmanları bulunan yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda, 80 adet lojmandan oluşan toplam 8 blok yıkımı tamamlandı. Söz konusu alanda projelendirilen 375 konutluk özgün projede, şehrin geleneksel mimari çizgisi ve yerel yapı malzemeleri temel üretim unsurlan olarak ele alındı. Bölgenin sosyal ve kültürel nitelikleriyle şehir insanının geleneksel yaşam alışkanlıklarının gözetildiği çalışmada, geniş balkonlar ile iklim özellikleri karşısında koruma sağlayan taş kaplamalara yer verildi. Mardin'in taş evlerinin benzersiz çizgileri uygulama alanlarına yansıtılırken, her yaş grubunun ihtiyaçlarına göre tasarlanan sosyal donatı alanlarında ve peyzaj uygulamalarında yerel disiplinlerin korunmasına özen gösterildi.

Uşak Kentsel Dönüşüm Alanı
Yerinde Kentsel Dönüşümün en kapsamlı örneklerinden biri Uşak'ta hayata geçiriliyor. Eski Tabakhane bölgesinde 430 bin metrekarelik alanda 2 etap halinde gerçekleştirilecek proje, diğer Anadolu kentlerine örnek teşkil ediyor. Bu yıl içinde tamamlanacak dönüşüm projesi, kent için bir milat olacak. Tamamı TOKİ tarafından sübvanse edilen 450 milyon lira maliyetli dev projede, 1.051 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bulunuyor.

Siirt Kentsel Dönüşüm Alanı

Siirt'te inanç turizmi açısından önemli merkezlerden olan Baykan ilçesindeki Veysel Karani Hazretleri'nin türbe çevresi düzenleniyor. Türbe etrafındaki dükkan, konut ve diğer yapıların kentsel dönüşüm projesi ile yenilenip, çevresi, büyük bir kent meydanı ve rekreasyon alanı haline dönüştürülüyor. Projede, türbe etrafının yeşil alan ve meydan olarak düzenlenmesi ile bölgede mülk sahibi olan vatandaşlara öncelikle sunulmak üzere 145 dükkan ve 56 konutun yapımına yönelik ihale süreci başlatıldı.

Çankırı Kentsel Dönüşüm Alanı
Çankırı'da yürütülen Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında ilk aşamada anlaşma sağlanan vatandaşların yapılarının yıkımı yapılarak, üretilen 280 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. Merkez Mimar Sinan Mahallesi 2. etap Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında da hak sahipleri ile uzlaşma sonucu, tahliye ve yıkım gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında 2+1 ve 3+1 toplam 502 adet konut, 9 adet ticaret birimi, 1 adet cami külliyesi ve 1 adet tescilli eser yer alıyor. Tarihi Canlan Kalesi'nin yamacında şehrin tüm alanlanndan rahatlıkla görünen bir noktada konumlanan toplu konutlar, yatay mimari perspektifiyle hayata geçiriliyor. Sıra evler disiplini ile tasarlanan konutlarda, yapı malzemeleri açısından da geleneksel konutlarımızı çağrıştıran pencere ebatları, kat silmeleri, cumbalar, pervazlar, balkon dikmeleri, bacalar, kiremitler, kırma çatılar, korkuluklar kullanılıyor. 

Toki Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nejat 6 yıl önce

Kentsel dönüşüm evleri nezaman satılacak fiyat nedir.Toki mi yoksa belediyemiz satacak

Avatar
Nejat 6 yıl önce

Kentsel dönüşüm evleri nezaman satılacak fiyat nedir.Toki mi yoksa belediyemi satacak

banner182

banner181