Torkam Cezayir ve Bulgaristan'da dönüşüm gerçekleştiriyor!
Açılımı Türkiye Ortadoğu Konut Altyapı ve Müteahhitlik olan TORKAM, Türkiye'nin yanı sıra Cezayir ve Bulgaristan'da dönüşüm gerçekleştiriyor. Sektörde 20 yıla varan bir deneyime sahip olduklarını anlatan TORKAM İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, 2011 yılında kamuyla gelir paylaşımlı işler yapmak amacıyla TORKAM'ı kurduklarını söyledi. Öncesinde ise sektörde daha çok taahhüt işi yapan firma olduklarını belirten Dereli, "Sonrasında yurtiçinde taahhüt ve konut sektöründe edindikleri edindiğimiz deneyimleri yurtdışına taşıma kararı aldık. İstikrarlı büyüyen şirketimiz ilk 10 yıl içinde 1 milyar dolar ciro hedeflerken bu hedefi 10 yıl yerine 6 yüda yakaladık" dedi. Bu süre içinde Çanakkale'de Konakkale Bosphorus, Kırklarelin'de ise Konakkale West projeleri yaptıklarını kaydeden Dereli, "Ayrıca KİPTAŞ'la Vaditepe projesi gerçekleştirdik. Konya'da Temaşehir projemiz devam ediyor" dedi.

Cezayir'de 1 milyar dolara gidiyor
2015 yılında Cezayir pazarına giriş yaptıklarını aktaran Mahmut Dereli, sadece Cezayir'de kontratı imzalanmış 300 milyon dolarlık işlerinin devam ettiğini aktararak, "Cezayir'de 2015 yılının kasım ayında ük kontratımızı yaptıktan sonra 2016 ve 2017 yüında 3 tane konut projesinde 6 bin konut ve 1 otel yapıyoruz. 2018 sonu ve 2019'un ortalarında bu projeleri tamamlamış olacağız" diye konuştu. "Yapılan hesaplamalara göre Cezayir'in 2 milyon konuta ihtiyacı var ve bu konutların 1 milyonunun acilen dönüşmesi lazım" diyen Dereli şöyle konuştu: "Cezayir Konut Bakanlığı'nda TOKİ'nin imajı çok iyi. Türkiye'de TOKİ'ye yaptığımız projelerden dolayı bizi doğrudan ihalesiz iş verilen kısa listeye aldı. Bu nedenle Cezayir'de daha fazla konut almak için önümüzde bir engel yok" diye konuştu. Dereli, bu projeler için sadece Türkiye'den 500 kişiyi Cezayir'e götürdüklerini kaydetti. Cezayir'in Uluslararası Hukuk Kurallarını tanıması ve güvenli bir pazar olması nedeniyle bu ülkeyi seçtiklerini anlatan Mahmut Dereli, hedeflerinin 5 yıl içinde bu ülkeden aldıkları iş miktarım 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Dereli, Cezayir'de nitelikli konut ihtiyacının fazla olması nedeniyle bu ülkede taahhüt işlerinin yanı sıra kendi markalarıyla da proj e yapacaklarını açıkladı. Bunun için ülkenin önemli şehirlerinden Alger'de arsa için görüşmeye başladıklarını kaydeden Mahmut Dereli, "Orda 100 milyon euroluk bir yatırımla lüks konut yapmayı planlıyoruz" dedi.

Bulgaristan'da kentsel dönüşüme başladı
Cezayir'den önce Bulgaristan'da kendi markalarıyla denize sıfır projeyi Türkiye'deki gibi beyaz eşyalı yapıp Ruslara sattıklarını anlatan Mahmut Dereli, Bulgaristan'da Karadeniz'in kıyısında yer alan Burgas şehrinin merkezinde 500 konutluk kentsel dönüşüm işine girdiklerini anlatan Dereli, "Buradaki eski binalarını alıp yenisini yapıyoruz" diye konuştu.

E-5 Meydan projesi Nisan 2018'de satışta
Mahmut Dereli TOKİ'den hasılat paylaşım modeliyle 324 milyon lira arsa payı karşılığında aldıkları Florya Sefaköydeki arsaya yapacakları projeyi de açıkladı. E-5 üzerinde yer alan arazinin bulunduğu nokta itibariyle İstanbul'un son kupon arazisi olarak niteleyen Dereli şu bilgiyi verdi: "E-5 Meydan adıyla başlayacak projemiz metro-havaray projelerinin kesişme noktasında olması nedeniyle günlük 500 bin kişi projenin içinden geçecek. Metro istasyonun da projenin içinden geçmesi nedeniyle projenin yer altındaki 3 katı dükkan ve mağazalara ayıracağız. 2 ve 3'üncü katlarda ise ofis ve rezidanslar olacak." Nisan 2018'de satışa çıkaracakları projeyi için hiç bir tanıtım yapmadıkları halde binden fazla kişiden ön talep aldıklarını kaydeden Dereli, projeden 900 milyon lira gelir beklediklerini söyledi.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181