Türkiye kentsel dönüşümde örnek ülke!
Bakan Sarı, Johannes Zutt’u kabulünde Türkiye’de; çevre, yerleşme ve yapılaşmaya dair mevzuatı hazırlamak; uygulamaları denetlemek ve mesleki hizmetlerin gelişmesini sağlamak üzere yeni yasal düzenleme yapıldığının altını çizdi. Bakan Sarı: “Bu kapsamda; Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı, birleştirilerek, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı" kurulmuştur” dedi.

Bakanlık teşkilatlanması hakkında da bilgiler veren Bakan Fatma Güldemet Sarı; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının merkez ve 81 ildeki taşra teşkilatı, bağlı ve ilgili kuruluşları ve bünyesinde istihdam ettiği toplam 33.000 personeli ile ülke çapında hizmet vermektedir” dedi.

"Afet Riski Altındaki Alanlarda Dönüşüm" Çalışmaları
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevrenin korunması ve iyileştirilmesi ile çevre kirliliğinin önlenmesi için prensip ve politikalar oluşturmakta, standart ve ölçütler de geliştirmektedir ifadesini kullanan Bakan Sarı: “2023 yılı hedeflerimiz arasında yer alan en önemli konulardan biri de "Afet Riski Altındaki Alanlarda Dönüşüm" çalışmalarının tamamlanmasıdır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yasal düzenlemeler ve kentsel dönüşüm seferberliğimiz ile hayat standardı düşük ve başta deprem olmak üzere birçok afet yaşanan şehirlerimizi, 20 yıl içinde, sağlıklı ve güvenli konutlar oluşturarak daha yaşanabilir hayat alanlarına dönüştürmeyi hedeflemekteyiz”

Dünya Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yürütülen ve yürütülecek olan projelere de değinen Bakan Sarı: Türkiye, Dünya Bankası’na 1947 yılında üye olmuştur. Türkiye orta gelir grubunda sayılmaktadır ve kredi alabilen ülkeler arasındadır. Türkiye ile Dünya Bankası arasındaki işbirliği için "Ülke İşbirliği Stratejisi" mevcuttur. Bu Strateji, 2012-2015 mali yılları desteğine ışık tutmaktadır.

Tapu ve Kadastro Modernizasyonu Projesi, Belediye Hizmetleri Projesi, Sürdürülebilir Şehirler Projesi, Karbon Piyasasına Hazırlık İçin Ortaklık Projesi, Dünya Bankası ile Bakanlığımız arasında yürütülen ve yürütülecek olan projeler arasında yer almaktadır” dedi.

Sürdürülebilir Şehir Projesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, “Sürdürülebilir Şehirler Projesi’nin önemine vurgu yaparak konuşmasına şu sözlerle son verdi: “300 Milyon ABD Doları tutarında olan ve İller Bankası tarafından uygulanacak "Sürdürülebilir Şehirler Projesi"; Türkiye’nin; yeni oluşturulan büyükşehir belediyelerinin sürdürülebilir bir gelecek için planlama ve yatırım yapmasını destekleyecektir. Büyükşehir belediyelerinin "yeşil şehir" markalaşma hedeflerini destekleyecektir. Türkiye-Dünya Bankası işbirliğine yeni ve kritik boyut kazandıracaktır” dedi.

Kabulde Dünya Bankası Avrupa ve Merkezi Asya, Türkiye Ülke Birimi Direktörü Johannes Zutt’ta bir konuşma yaparak “Sürdürülebilir Projesi”nin önemine ve Türkiye’nin “Kentsel Planlama” alanında kaydetmiş olduğu başarılara dikkat çekti.

Johannes Zutt: “İçme suyu temini sanitasyon ve atıksu arıtma gibi alanlarda ve bu İller Bankası ile uyguladığımız projenin devamı niteliğinde olacak “Sürdürülebilir Şehirler Projesi için hazırlık çalışmaları da devam etmekte. İlk bahsettiğim projenin devamı niteliğinde bu çalışma aynı zamanda yerel yönetimlerin planlama kapasitesinin güçlendirilmesi üzerine çalışıyor olacağız” dedi.

Johannes Zutt ayrıca, Türkiye’nin “Kentsel Dönüşüm ”de örnek bir ülke olduğunun da altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181