'Yapılar geleceğe uygun yapılmazsa yeni kentsel dönüşümler olabilir'!
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, “yapılar gelecek projeksiyonu ile yapılmazsa önümüzdeki yıllarda yeni kentsel dönüşümler olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Işıklar Yapı Ürünleri ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) iş birliğiyle düzenlenen “Yapılarda Güvenlik ve Konfor Duvarla Başlar” etkinliğinde konuşan Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, birçok iklimin yaşandığı Türkiye’de farklı tasarım davranışları olması gerektiğinin altını çizdi.

Yapılar ile insan bedenini karşılaştıran Arpacıoğlu, “mevsimlere göre yaptığımız aktiviteler, giydiklerimiz değişiyor. Ancak yapıların dış cepheleri yaz-kış aynı. Dolayısıyla binaları yaparken her mevsimin şartlarını göz önünde bulundurmak gerekiyor” vurgusu yaptı.

Mevcut kentsel dönüşüm projelerinin “yapılar sağlam olmadığı” için yapıldığını belirten Arpacıoğlu, “yeni yapılar gelecek projeksiyonu ile yapılmazsa önümüzdeki yıllarda başka değerleri (ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı) karşılamadığı için yıkılıp yeniden yapılması gündeme gelecektir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181