Kiptaş 5 ilçede konut seferberliği başlatacak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu (İBB) İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş (KİPTAŞ), konut üretiminde atağa kalktı. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra her alanda ekonomik seferberlik ilan edildiğini belirterek, “Biz de konut sektörünün paydaşları olarak bir araya gelip, daire stoklarından başlayıp yeni yatırımların istişaresini yaptık. KİPTAŞ olarak İBB ile yaptığımız görüşmelerde seferberlik yapalım dedik. Bu yıldan başlayarak 10-15 bin konutluk kentsel dönüşüm, memur evleri ve hasılat paylaşımı projeleri olacak” dedi. 

BİR KISMI 2019’DAN ÖNCE BİTECEK
15 bin konut hedefi içinde Esenler’de gerçekleşecek  70-80 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin dahil olmadığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Silivri’de sosyal konut, Bahçeşehir’de memur konutu yapacağız. 5. Levent bir dönüşüm projesi, gecekonduların dönüşümü var, sanayi dönüşümü var. Orası tamamlanmak üzere. Beykoz’da kentsel dönüşüm olacak. Pendik’teki ise sanayi arsası, o da dönüşüm. Birkaç dönüşecek yer var Sarıyer’de. Adet olarak büyük bir proje olmayacak Sarıyer ama maddi değeri yüksek bir proje olacak. Eyüp’te yine çalıştığımız bir kentsel dönüşüm projemiz var. Zeytinburnu’nda çalıştığımız bir projemizin son etabı var. Ona başlayacağız yakında. Bu projeler ile 10-15 bin konut inşa edilecek. 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine kadar bu projelerin bir kısmına başlayıp, bir kısmını da bitireceğiz.”  

İstanbul’da şu anda lüks konuta fazla talep olmadığını ama KİPTAŞ’a en çok sosyal konut için talep geldiğini söyleyen Yıldırım “Sosyal konuttan kastım da metrekare fiyatı 1.600 ile 1.800 TL arasında değişen konutlar. Sadece memurlara satılan konutlara da ilgi oluyor. Memur konutunu yapacağımız yerdeki arazi değerli ama sadece memurlara satılacak o proje” diye konuştu. 

KONUT AVRUPA’YA GÖRE UCUZ
İstanbul’daki konut fiyatlarının İstanbul’daki arsa fiyatı artışlarına bağlı olarak yükseldiğini ifade eden KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım şöyle konuştu: “İstanbul’da toprak pahalı. Hammadde pahalı olunca ürün de pahalı oluyor. Hükümetimizin 15 yılında İstanbul’a değer katıldı. Gelirler arttı. Daire fiyatları da yükseldi. Ama İstanbul, Avrupa kentlerine göre konut almak için ucuz bir yer. Yurt dışından gelip konut alanlar memnun oluyor. Bize ‘Beraber proje yapalım’ diye gelen çok oluyor. Ama biz beraber proje yerine, konut satmayı tercih ediyoruz. Venezia projemizden yabancılar oldukça fazla daire aldılar. 5. Levent’ten aldılar. Her keseye göre daire var. Düşünün 70-80 bin dolardan başlayıp, 200-300 bin dolara kadar daire var. İstanbul yaşamak için çok cazip. Hem soydaş hem de kardeş olarak gördüğümüz ülke insanları İstanbul’da yılda birkaç ay da olsa yaşamak istiyor. İstediğini burada buluyor. Alışveriş, turizm, ulaşım her şey var.

FİKİRTEPE’DE 5 ADADA OLACAĞIZ
Kentsel dönüşüme önem verdiklerini, şehre değer katmak istediklerini ifade eden KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bu amaçla Fikirtepe’de de harekete geçtiklerini söyledi. Fikirtepe’de müteahhitlerin tamamlayamadığı projelere ilişkin çalıştıklarını belirten Yıldırım “Kentsel dönüşümü yapmayınca, İstanbul’a bir katkı da olmuyor. Yeni arazide konut yapmak yeterli değil. Kentsel dönüşümde belli yerde olmak lazım. Fikirtepe’de sorunlar vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile devreye girip, 5-6 ada için devreye girdik. Bir iki adada yakında çalışmaya başlayacağız. Sıkıntı vermiş müteahhitlerden işi devralıp, inşaatları bitirip, vatandaşa teslim etmek istiyoruz” dedi. 

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181