TOKİ Kırklareli Kavaklı başvuruları 28 Temmuz'a kadar uzatıldı!
Belediye Başkanımız Gürel KOŞDEMİR’ in en önemli projelerinden birisi olan ve Hemşerilerimizin merakla beklediği TOKİ başvuruları, Konut sahibi olmayan hemşerilerimizi konut sahibi edindirmek için başlatılan projede, 2+1 konutlar için 2.000,00.- Türk Lirası, 3+1 konutlar içinse 4.000,00.- Türk Lirası başvuru bedeli alınacak. Belediyemizin TOKİ projesine konut tipine göre başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir;

BAŞVURU ŞARTLARI
1) T.C. vatandaşı olması,
2) Kavaklı nüfusuna kayıtlı olması veya Kavaklı beldesinde son 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması,
3) Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması,
4) Daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,
5) 25 yaş ve üzerinde olması (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)
6) Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200.- TL olması, ( Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200.- TL. olması gerekmektedir.)
7) Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
1) Nüfus Cüzdanı fotokopisi, (Nüfus cüzdanı aslı kontrol edilecektir.)
2) İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ile adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan ve Kavaklı belde sınırları içerisinde son 1 yıldır ikamet ettiğini veya Kavaklı nüfusuna kayıtlı olduğunu kanıtlayacak belge,
3) Hane halkı gelirinin en fazla net 3.200.- TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,
4) Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)
5) Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan çalışmadığına dair belgeleri eksiksiz olarak ibraz edilecektir.
6) Ayrıca yukarıda yer alan belgeler dışında gerekli görüldüğünde ek belgeler istenebilecektir.

OTURMA KOŞULU VE DEVİR İŞLEMLERİ:
1)  Projede hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.
2) Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.
3) Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irad kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.
 
ÖDEMELERİN BAŞLANGICI:
1) 2+1 tipi konutlar; 2.000,00.-TL’nin başvuru bedeli olarak alınması, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar% 12,%15 veya %20’sinin) tahsil edilmesi,
2) Borç bakiyesinin %12 peşinat 180 ay vade,%15, peşinat 216 ay vade, %20 peşinat 240 ay vade, ile ödenmesi, ilk taksit ödemesinin konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılması, borç bakiyesinin ve aylık taksitlerin her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılması, İlk artış döneminin İdarece belirlenmesi koşulları ile satılacaktır.
3) 3+1 tipi konutlar; 4.000,00.-TL’nin başvuru bedeli olarak alınması, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar% 10,%15 veya %20’sinin) tahsil edilmesi,
4) Borç bakiyesinin %10 peşinat 120 ay vade,%15, peşinat 156 ay vade, %20 peşinat 180 ay vade, ile ödenmesi, ilk taksit ödemesinin konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılması, borç bakiyesinin ve aylık taksitlerin her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılması, İlk artış döneminin İdarece belirlenmesi koşulları ile satılacaktır.

Kavaklı Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181