Kırşehir Bağbaşı Kentsel Dönüşüm projesi 3. Etap inşaatı devam ediyor!
Kırşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresinin birlikteliği ile inşaatına 2010 yılında başlanan ve etaplar halinde çalışmaları yapılan Bağbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi 3. Etap inşaatı devam ediyor. 3 etaptan oluşan projenin bir ve ikinci etabındaki 1586 konut tamamlanmış ve hak sahiplerine teslim edilmişti. Kentsel dönüşümün 3. Etabındaki 1.126 konutun inşaatı halen devam ediyor.

Şehrimiz için önemli bir proje olan Kentsel Dönüşüm ile Bağbaşı yeni ve modern bir görünüme kavuşmaya hazırlanıyor diyen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, açıklamasının devamında ise “ Yaşadığımız ili çok iyi tanıyoruz. Deprem kuşağının ne olduğunu ve önlem alınmazsa başımıza neler gelebileceğini maalesef çok acı tecrübelerle görmüş olduk. Bu yüzden depreme dayanıklı, modern binalar inşa ederek şehirler kurmamız gerektiğini hiçbir zaman unutmadık.

Kentsel Dönüşüm Projemiz; sağlamlığı ve yapısal özellikleri dışında mevcut şehrin yapısını ve burada yaşayan insanların fiziksel, sosyal ve ekonomik geleceğini mutlaka etkileyecektir. Bağbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi; sadece konut değil Kırşehir için yeni bir gelecektir. Bu proje ile Bağbaşı Mahallesi sosyal alanları, parkları, camisi ve okulu ile birlikte daha yaşanabilir bir alan olacaktır.

Bağbaşı kentsel dönüşümümüz bizim 2009'da ki ilk projelerimizden bir tanesi idi. TOKİ ile ortaklaşa yürütüyoruz. 2010 yılında başlanılan bu proje İnşallah 2019 yılının ilk altı ayında da tamamlanmış olacak. Kırşehir'in Üniversite ve şehir arasında kalan çarpık yapılaşmanın olduğu bölgenin daha modern, insanlarımızın da daha konforlu bir şekilde hayatlarını sürdürmesi açısından hayat geçirdiğimiz bu proje oldukça önemli ve aynı zamanda bölgesel rantında önüne geçilmesi içinde önemli bir adım. Bağbaşı önceden kıymetli değildi ama şimdi TOKİ kentsel dönüşümü ile kıymetli hale geldi. Kırşehir'in doğru yerleşim alanlarını planlıyoruz.

TOKİ Kentsel dönüşüm çalışmamız bu etapla birlikte tamamlanmış olacak. İnşallah Kırşehir o zaman daha güzel olacak. Doğru yerleşim alanları buralardır, şehir merkezleri değil. Şehir merkezi ise 1. Derece deprem bölgesi. Fay hattı şehrin tam merkezinden geçiyor. Maalesef fay hattına yakın bölgeler 6-7-8 kat olarak planlanmış, fay hattına uzak olan zeminlerin sağlam olduğu yerler düşük kat olarak planlanmış. Biz bunu artık tersine çeviriyoruz. Kırşehir'in doğru yerleşim alanları zemin emniyet gerilmesinin yüksek olduğu alanlar ve fay hattından uzak olan alanları tekrar planlıyoruz. En az Beş bin metre kare ada bazında yapılaşma olacak. 25-30 metrelik bulvarlar olacak, tamamen kentsel tasarımı da bitiriyoruz” dedi

Kırşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181