Derince Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi'nde çalışmalar devam ediyor!
1071 kişi kapasiteli konferans salonu ile Kocaeli’nin en görkemli merkezleri arasında yer alacak olan, Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor. Fore kazık ve hafriyat çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaba inşaat ve katlı otopark için 5 Eylül tarihinde ihale yapılacak.

İhale tarihi 5 Eylül 2017
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un vizyon projeleri arasında yer alan Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nde inşa çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sırrıpaşa Mahallesi Bahar Caddesi üzerindeki alana inşa edilen Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nde fore kazık çalışmaları % 75 oranında tamamlandı. Hafriyat işlemlerinin de sona ermesinin ardından Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nin kaba inşaatı ve katlı otopark için 5 Eylül 2017 tarihinde ihale gerçekleştirilecek.

Kültürel faaliyetlerin merkezi
İlk dört katı 360 araç kapasiteli otopark olarak inşa edilecek olan kültür merkezi, bu yönüyle ilçedeki trafik sorununa da büyük oranda katkı sunacak. Görsel mimarisi ve ortasında yer alan cam kubbesi ile farkındalık oluşturacak olan Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi, yaklaşık 3 bin m2’lik alana inşa ediliyor. Halk Kütüphanesi ve kurs merkezlerinin yer alacağı Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi, yılın 365 günü Derincelileri kültürel faaliyetlerle buluşturan bir merkez olma özelliği taşıyacak.

1071 Kişilik Konferans Salonu
Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi, bünyesinde yer alacak 1071 kişi kapasiteli konferans salonu ile Kocaeli’nin en büyük salonuna sahip olma özelliğine de barındıracak. Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zafer sağlayan son savaş olma özelliğini taşıyan Malazgirt Zaferi’ne atıfta bulunulan salona adını verecek olan “1071 Konferans Salonu” ile birlikte Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi, yeni dönemde kültürel faaliyetlerin merkezi olacak.

Derince Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181