Derince'de depreme karşı önlemler alınıyor!
Merkezi Gölcük olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 18. yılında, deprem şehitlerimizi anmak için Derince’de bir program düzenlendi. Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kent Meydanı’nda gerçekleşen programa başta Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere ilçe protokolü ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda ilk konuşmayı yapan isim olan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “17 Ağustos haftası aynı zamanda depremle mücadele etmenin, olası bir depreme karşı ne gibi hazırlıklar yapılacağının değerlendirildiği zamanlar oluyor. Şunu unutmayalım ki deprem insanları öldürmez. Ancak eksik malzeme kullanımı ve çürük yapılar insanlarımızı öldürüyor” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları
Geride kalan 18 yıllık süreçte önemli adımların atıldığına vurgu yapan Başkan Bulut, “Geçmişte yaşanan eksiklikleri gidererek yaptığımız çalışmalarla daha ileriye taşıdık. Hala eksiklikler var ama bunu da yine hep beraber çözeceğiz. Şehrimizi güzelleştirmek ve bu tür felaketlerden kurtarmak için kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirmeliyiz. Bunu yaparken insanların ömürlerini geçirdiği binaları yenilememiz lazım. Kentsel dönüşüm güvenilir bir bina, sağlıklı parkların ve geniş yolların oluşturduğu şehirler demektir. Eski binayı yıkıp yerine yeni bina yapmak kentsel dönüşüm demek değildir. Derince’de biz de kentsel dönüşüm çalışmalarına Yenikent Mahallesi’nde Araptepe Mevkii’nde başladık. En kısa zamanda bu projeleri hayata geçireceğiz. Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

Günümüzde gerekli önlemler alınıyor
Başkan Bulut’un ardından kürsüye çıkan Derince Kaymakamı Akın Yılmaz da önemli mesajlar verdiği konuşmasında, “Depremde şehit olan tüm vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Biliyorsunuz hayatta her şey olabiliyor ama biz insanlara düşen görev mümkün olabildiğince tedbir alıp ondan sonra takdiri Allah’a bırakmak. Yeniden sıkıntıya düşmemek için yeni binaların tekniğine uygun yapılması son derece önemli. Zaten o felaketten beri her tür önlem gerek hükümetimiz gerekse belediyelerimiz tarafından alınıyor. Gerekli kontroller yapılıyor” dedi. 17 Ağustos felaketinin yaşandığı süreçte kendisinin de 4 ay boyunca Gölcük’te görev aldığını belirten Kaymakam Yılmaz, “Artçı depremler dahil, halkımızın ekonomik, sosyal ve psikolojik durumunu fiilen gördük ve yaşadık. Bundan sonra bu tür olayların meydana gelmemesi için hep birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Çınarlı Deprem Şehitliği’ne ring servisi
Konuşmaların ardından devam eden programda Derince İlçe Müftülüğü’ne bağlı imam hatiplerin okudukları Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerifler, vatandaşlar tarafından huzurla dinlendi. Etkinliğin son bölümünde ise Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ile birlikte binlerce kişi hep birlikte dua ederek, deprem şehitlerimizi rahmetle andı. Derincelilerin Kent Meydanı’nı doldurarak yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda ise etkinliğine katılan vatandaşlara Derince Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu. Derince’de anma etkinlikleri sadece Kent Meydanı’nda gerçekleşen programla sınırlı kalmadı. Çınarlı Deprem Şehitliği’ni ziyaret ederek burada dua etmek isteyen vatandaşlar için Derince Belediyesi tarafından araç temini sağlandı. Derince Belediyesi tarafından yapılan ring servisleri ile gün boyu Çınarlı Deprem Şehitliği’ne akın eden Derinceliler, burada da deprem şehitlerinin mezarı başında dua etti.

Derince Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181