Emlak sektörünün liderleri Kocaeli'de buluştu!

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan yabancı uyruklulara Türk vatandaşlığı verilmesi emlak sektörü için yeni bir umut oldu.

EmlakSayfasi.com.tr ve Kemder işbirliği ile Kocaeli Ticaret Odası'nda gerçekleşen zirveye katılan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ve Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu 2017 yılının emlak sektörü için yeni bir atılım yılı olacağını belirtti.

Türkiye'nin en önemli ekonomistlerinden ve araştırmacılarından Dr. Ramazan Kurtoğlu'nun da ana konuşmacı katıldığı Emlak Zirvesi'nde özellikle dolar ve euro'nun geleceği de masaya yatırıldı.

Ekonomist Dr. Ramazan Kurtoğlu,"Dolar ve Euro ile Türkiye ekonomisine yön vermek istiyorlar"
Kocaeli Emlak Zirvesi'nin ana konuşmacısı olarak "Para ve gayrimenkul kavramları" arasındaki ilişkinin önemi hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, döviz üzerinde yaşanan dalgalanmaların bir tesadüf olmadığını ve bu hareketliliğin süreceğini belirtti.

Kurtoğlu yaptığı açıklamada;"Türkiye'nin en hassas olduğu kavramların başında ekonomi gelmektedir. Tarih boyunca da bu değişmez bir gerçeklik olarak karşımıza çıkmaktadır. Son günlerde yaşanan dolar merkezli hareketliliğin bir çok sebebi var. Ancak en önemli sebeplerin başında kur farklarından faydalanmak isteyenlerin yaptığı manipülasyonlar geliyor. Doların ve euro'nun beklenmedikleri artışları birilerinin fazlasıyla işine geliyor. Kısa zamanda neler olacağını bekleyip göreceğiz. Buna rağmen tek gerçek var ki "döviz" hiçbir zaman güvenilir bir yatırım aracı olmamıştır. Altın ve gayrimenkul dışında tüm yatırımlar riskli ve müdahaleye açıktır "dedi.

EMLAKÇILAR "YABANCILARA VATANDAŞLIK" VERİLMESİNDEN MEMNUN...
Emlak ve gayrimenkul sektöründeki gelişmelerin yanı sıra 2017 yılına ait beklentilerinin ele alındığı Emlak Zirvesi'nde bir araya gelen sektör temsilcileri birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi ile ilgili hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, son aylarda düşüşe geçen yabancılara konut satışlarının bu düzenleme ile yeniden yükselişe geçeceğini söyledi. Aşa,"İstanbul'un taşı toprağı her zaman değerlidir. Öyle ki bir kent düşünün ki her yöne büyüsün ve her yerinde ciddi bir değer artışı yaşansın! Bu saydıklarımın tamamı İstanbul'da var. Yabancılara konut satışı ile yeni bir dönem başlaması emlak sektörü içinde mutluluk verici olacak" dedi.
  
İZMİR EMLAK MÜŞAVİRLERİ ODASI BAŞKANI MESUT GÜLEROĞLU,"YABANCILARIN TALEBİ ŞİMDİDEN BAŞLADI"
Yabancılara konut satışının emlak sektörü için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu dile getiren İzmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yeni çıkan yönetmelik ile birlikte kent merkezlerine olan talebin daha da artacağını söyledi.  
Güleroğlu,"Yabancı yatırımcılar için Türkiye her zaman cazip bir ülkeydi. Sadece vatandaşlık verilmesi ile ilgili ciddi sorunlarımız vardı. Ancak yeni yönetmelik ile bu sorunda aşılacak gibi gözüküyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından başta İzmir kent merkezi olmak üzere Bayraklı, Narlıdere ve Foça'ya yabancılar tarafından büyük ilgi gösteriliyor"dedi.

BURSA EMLAK MÜŞAVİRLERİ ODASI BAŞKANI ERDAL ÇELEBİ,"YABANCILARA KONUT SATIŞI EKONOMİNİN KİLİT NOKTASI"
Yabancılara yapılan konut satışlarının ekonomik olarak ciddi bir gelir kalemi olduğunu söyleyen Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, özellikle sıcak para ve döviz olarak girdi sağlanmasının inşaat sektörü için can suyu olduğunu dile getirdi. 
Çelebi; "İstanbul ve Bursa yabancılara konut satışında öne çıkan kentlerin başında geliyor. Gerek inşaat sektörü gerekse biz emlak danışmanları olarak yabancılara konut satışı noktasında güçbirliği yapmalıyız. Devletimizin de bu kapsamda hazırladığı yönetmelikler ve düzenlemelerde hayati önem taşıyor. Son olarak konut alan yabancılara sağlanan vatandaşlık hakkı verilmesi geç kalınmış bir karardı. Umuyoruz ki bu düzenleme ile ekonomimize ciddi bir kaynak sağlanır" dedi.

EMLAKSAYFASİ.COM.TR KURUCUSU UTKU ÇALIŞKAN, "YABANCILARA KONUT SATIŞI İÇİN KRİTİK BİR DÖNEMDEYİZ"
Yabancıya konut satışı 2016 Ocak-Kasım döneminde bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 19.5 gerileyerek 16,549 olarak gerçekleşirken, yabancıya satışlar Nisan ayından itibaren sert bir düşüş kaydetmeye başladığını söyleyen EmlakSayfasi.com.tr Kurucusu Utku Çalışkan, yeni düzenlemenin zamanlamasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Yurt içi konut satışlarında yaşanan olumlu havanın yurt dışı konut satışı için geçerli olmadığını dile getiren Çalışkan,"Türkiye'den konut alan ülkelerin başında körfez ülkeleri geliyor. Arapların yanı sıra Ruslarında ciddi bir talebi vardı. Ancak son aylarda bu taleplerde ciddi bir gerileme yaşandı. Konut yatırıcımlarının ilgisini yeniden kazanabilmek adına önemli bir dönemin içine girmiş bulunmaktayız. Konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi çok yerinde bir karar oldu. Özel sektöründe bu yönetmeliği iyi değerlendirip yurt dışı pazarlama stratejilerini yenilemesi  ve güçlendirmesi gerekiyor" dedi.

KOCAELİ EMLAKÇILAR DERNEĞİ ALPAY HACIOĞLU, "YENİ YÖNETMELİK SATIŞLARA DOPİNG ETKİSİ YAPACAK"
Yabancılara konut satışı karşılığında vatandaşlık verilmesini yorumlayan Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu, yönetmeliğin satışları arttıracağını ve ciddi bir döviz girişine neden olacağını söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181