Gölcük Yalı Evleri projesi çalışmaları sürüyor!
Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Tarih Koridoru projesi kapsamında yapımı devam eden Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkıyor. Daha önce 2 tanesi bitirilen Yalı Evleri projesinde yeni bölümle ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projelerinin Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nca onaylanmasının ardından projeye uygun çalışmalar sürüyor. Cami restorasyon çalışmaları bitirilerek ibadete açılmasının ardından geriye kalan bina restorasyon çalışmaları da sona yaklaşmış durumda.

Tarih Koridoru projesi kapsamında yapımı devam eden Değirmendere Yalı Evleri içerisinde Cafeler, butik otel, otantik bahçeler yer alacak. Yalı evleri projesi sadece Değirmendere’ye değil tüm Kocaeli halkına önemli katkılar sağlayacak.

“Söz Verdik Yaptık ve Yapmaya Devam Edecağiz”
Tarihsel bir geçmişi olan Yalı Evleri’nin röleve ve restorasyon çalışması kapsamında bölgedeki iki eski tarihi ev aslına sadık kalınarak, yerinde yapımı tamamlanarak bitirildi. Başkan Ellibeş, “Söz verdik yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu projeye bölge halkımız da gerçekten çok önem veriyor. Yıllar öncesi var olan, zamanla adeta yok olmaya yüz tutmuş bu tarihi eserlerimizi günümüze taşıyarak tekrar ortaya çıkmaları adına büyük bir iradenin arkasında durarak, hedeflerimize varıp, bölgemizde ve tüm çevremizde yaşayan halkımızın beklentilerine cevap vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Gölcük Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181