İzmit Cephanelik'de yapımı devam eden 2 önemli projenin son durumu!
17 Ağustos’ta hizmete girecek Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi ile Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi inşaatlarını denetleyip yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Başkan Doğan “Türkiye’nin ve belki de Dünyanın en gelişmiş deprem müzesi ve dokümantasyon merkezini İzmit’te yapıyoruz. Çalışmalar istediğimiz şekilde ilerliyor. 1999 Marmara depreminin yıl dönümü olan 17 Ağustos’ta buranın açılışını yapacağız. Asrın depremini yaşamış bir şehrin böyle projelere ihtiyacı var. Burası, deprem esnasında hayatların kurtarılmasına vesile olacak” dedi. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi 2 kattan oluşuyor. 1740 metrekarelik bir alan üzerinde 2 katlı olarak yapılan binada digital panorama, diaroma, anı ürünler satış bölümü, deprem dokümantasyon merkezi, kafeterya gibi sosyal alanlar bulunacak.

Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi
Doğan, aynı bölgede yapılmakta olan Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi inşaatında da incelemelerde bulundu. Başkan Doğan, halen Türkiye’de 2 yerde bulunan ve üçüncüsü İzmit’te yapılmakta olan projenin yıl sonuna kadar hizmete gireceğini söyledi.

Cephanelik bölgesinde 815 metrekaresi bodrum kat, 886 metrekaresi zemin kat, 361 metrekaresi 1.kat ve 453. metrekaresi de 2. kattan oluşan Sanal Gerçeklik Küresi (Planetaryum) 10 milyon 450 bin liraya ihale edildi. Uzay üssünü andıran Planetaryum veya diğer ifadeyle gezegen evi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla, kubbe seklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonudur. Bir gezegen evinin basta gelen en büyük özelliği kubbe seklinde ekranı ve o ekran üzerine özel araçlarla yansıtılan gökyüzü, gökcisimleri ve benzeri görüntülerdir. Planetaryumlar, uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simüle edilebilmesini sağlar ve kullanılan görüntüler optik ve elektro-mekanik birçok teknolojik araç kullanılarak elde edilir.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181