İzmit Deprem Müzesi 17 Ağustos'a hazır olacak!
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan ve 17 Ağustos 1999 depreminin 18. yıldönümünde açılması planlanan Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi’nde çalışmalar son hızla devam ediyor. Cephanelik Bölgesi’nde yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine yapılan ve Başkan Doğan’ın yakından takip ettiği merkez de yapılar ortaya çıkmaya başladı.

Amaç Unutmamak ve Unutturmamak
17 Ağustos 1999 depremini unutmamak, unutturmamak ve İzmit başta olmak üzere ülkemizin bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunmak, yeni nesillerin depreme bilgi ışığında hazır olmasını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Doğan, “17 Ağustos tarihinde hepimizin içini acıtan bir acı yaşadık. Özellikle yaşadığımız o büyük acıdan sonra birinci derecede deprem kuşağında olan şehrimizde neler yapabiliriz diyerek kafa yorduk. Belediyemiz tarafından tüm mahalle ve köylerin risk analizlerini hazırladık. Bugün şehrimize ait bir risk analiz haritamız bulunmaktadır.

Sadece Şehrimiz Değil Türkiye Faydalanacak
Şimdilerde ise de sadece şehrimiz için değil ülkemiz için de çok önemli olan 10 milyon liralık bir projeyi hayata geçiriyoruz. Burası hem müze hem de depremin hafızası olacak. Çevresi ve yakınındaki binalar ile uyum içinde olacak olan müze binası, teknolojik olanakları ve sanatsal kompozisyonlarıyla dikkat çekecek. Günümüz gençlerine ve gelecek nesillere depremi anlatacak olan merkez aynı zamanda depremle yaşamayı öğretecek” şeklinde konuştu.

Kompleks Olarak Planlandı
Merkezde, deprem anıtı heykel alanı, görsel malzemeler ve deprem içerikleriyle donatılmış geniş bir giriş, depremi anlatan sanatsal kompozisyon ve maketlerin bulunduğu 152 metrekarelik dioramik alan, deprem konusunda bilinçlendirici içeriklerin sergileneceği 450 metrekarelik dijital panorama bulunacak. Ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin yaralanabileceği eserlerin bulunacağı, akademik eğitimlere de ev sahipliği yapabilecek Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi örnek bir kompleks olacak.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181