İzmit İnönü, İmaret ve Saray yokuşunda 18 adet bina yenileniyor!
Yetkililer İmaret yokuşu, İnönü Caddesi ve Saray yokuşu’nda bulunan 18 adet binanın cephe iyileştirme çalışmasının planlı şekilde devam ettiğini söylediler.

Yaklaşık 361 bin liraya ihale edilen ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca onaylanan proje ile  binaların cepheleri tarihi dokuya uygun olarak Redif binasının renkleriyle boyanarak sade ve şık bir görünüm elde edilmesi amaçlanıyor. Yapılardaki tabelaların karmaşık görüntüsü ortadan kaldırılırken, alt katlar tamamen ahşap görünümlü kompozit kaplanıyor. İşyerlerinin tabelalarının üzerlerine kutu harflerle firma isimleri yazılarak estetik bir görünüm kazandırılması amaçlanan çalışmalarda görüntü kirliliğine neden olan antenlerin çatılara kaldırılması, klimaların dekoratif ünitelerle kapatılması da planlanıyor.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181