İzmit'te ağır hasarlı 20 bina yıkılmayı bekliyor!
İzmit’te 1999 Kocaeli depreminde ağır hasarlı hale gelen binalardan 20’nin halen yıkılmadığı açıklandı. İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde hasar gören binaların son durumuyla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı.

Titiz Çalışma
İzmit Belediyesi tarafından daha önceden de yapılan ve son çalışma ile güncellenen verilere göre, 349 adet bina ruhsat ve iskân alarak onarıldı. Onarım güçlendirme ruhsatı ve iskânı almayan başka bir deyişle onarılmadı olarak gözüken bina sayısı şişe 335 olarak belirlendi. Belediyenin teknik ekiplerince sokak sokak gezilerek oldukça titiz bir çalışma sonunda depremde orta hasarlı hale gelen 50 adet binanın yıkıldığı tespit edilirken, İzmit’teki 24 adet ağır hasarlı binadan 4 tanesinin yıkıldığı 20’sinin ise yakılmadığı da görüldü. İzmit Belediyesi yetkilileri, söz konusu çalışmanın sonuçlarını ilgili kurumlara resmi yazıyla da bildirdi. Yetkililer, söz konusu çalışmayı 2-3 yılda bir güncellediklerini de söylediler.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181