Kocaeli Denizevler imara kapandı!
Gölcük'te geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan bir toplantı ile ilçemizin üç ayrı bölgesinde kentsel dönüşümün yapılacağı açıklanmıştı. Bu üç bölge, Merkez Mahallesi'nde yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alan, mevcut sanayi sitesinin yıkılarak yeni bir yere geçmesi ve depremde büyük bir zarar gören Denizevler oldu. Mevcut sanayi sitesi için öncelikle ilçemiz sınırları içerisinde bir noktada yeni sanayi sitesi yapılması kararlaştırıldı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan sanayi sitesinde, ihalenin sonuçlanmasının ardından ilk çalışmalar başlayacak. Sanayi sitesinde yaklaşık 20 ay sürmesi beklenen çalışmanın tamamlanması ile birlikte eski sanayi sitesi yıkılacak.

MERKEZDEKİ DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ BİLGİ İSTENİYOR
Merkez Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm ile birlikte ilçemizin merkezinde yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda dönüşüm yapılacak. Bu kapsamda, yer altında iki bin araçlık bir otopark yapılacak. Otoparkın üst kısmında ise bedesten türü çarşılar, yeni bir planlama ve zemine göre çeşitli yükseklikte binalar yapılacak. Böylelikle ilçe merkezindeki hasarlı bina sayısı da azaltılmış olacak. Vatandaşlar, halen başlamayan bu çalışmayı merakla beklediklerini ifade ederken yetkililerden de konu hakkında bilgi almak istediklerini dile getiriyor.

BÖLGEDE HERHANGİ BİR İNŞAAT YAPILMAYACAK
İlçemizde kentsel dönüşümün, yeniden inşaat yapılmayacağı için belki de en kolay olacağı bölge olan Denizevler'de ise yıkımlar, çeşitli dönemlerde devam ediyor. Depremde büyük bir hasar alan ve zarar gören Denizevler, yapılan bilimsel araştırmaların ardından buraya bina yapılmasının oldukça sakıncalı olduğunun belirtilmesi üzerine imara kapandı. Bu yüzden bu bölgede herhangi bir inşaat yapılmayacak. Oldukça büyük bir alanda yapılacak olan Denizevler'deki kentsel dönüşüm sonrası yıkılan evlerin bulunduğu arsalar, tır parkı ve depo olarak kullanılacak. Kamulaştırmanın büyük bir bölümde tamamlanmasına rağmen yıkımların halen beklemesi ise halkı düşündürüyor. Vatandaşların aklındaki ortak soru, imara kapalı olan Denizevler'de, çeşitli noktalarda yıkımlara başlandı. Denizevler'deki dönüşümün ne zaman biteceği yönünde. 

Erdem ŞENGÜL / Gölcük Postası Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181