Kocaeli Derince'ye Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi inşa ediliyor!
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un prestij projelerinden birisi olan Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nde inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Kocaeli ve Derince’ye hitap edecek
Kocaeli ve Derince için kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği önemli merkezlerden birisi olması planlanan Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nde inşa çalışmaları sürüyor. İlçe halkının ihtiyaçlarına cevap verecek olan projede hafriyat ve fore kazık işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Bu çalışmaların sonlandırılmasının ardından ilerleyen günlerde Derince Belediyesi tarafından prestij projenin kaba inşaatı için ihale yapılacak. Sırrıpaşa Mahallesi Bahar Caddesi üzerinde yapımı devam eden merkez kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmasının yanı sıra katlı otoparkıyla da vatandaşlara hizmet verecek.

1071 kişilik konferans salonu
Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi yaklaşık 3 bin m2’lik alana inşa ediliyor. Projenin ilk dört katı katlı otopark olarak vatandaşlara hizmet verecek. Her katta 90 aracın park edebileceği otopark, 360 araçlık kapasitesiyle trafik sorununa da çözüm sunacak. Diğer katlarda Halk Kütüphanesi, DER-MEK ve KO-MEK gibi bilgi evlerine ait kurslar açılacak. Görsel mimarisi ile de adından söz ettirecek merkezde 1071 kişi kapasiteli konferans salonu yer alacak. Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zafer sağlayan son savaş olma özelliğini taşıyan Malazgirt Zaferi’ne atıfta bulunulan salona adını verecek olan “1071 Konferans Salonu” ile birlikte Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi, kültürel faaliyetlerin yeni merkezi olacak.
 
Derince Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181