Kocaeli İzmit Gültepe konut projesi'ne 443 konut yapılıyor!
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın duyurduğu konut projesinin yapılacağı alanı görüntüledik. Gültepe'nin sırtlarındaki muhteşem doğanın ortasına, adeta oksijen deposunun göbeğine yapılacak konutlar manzarasıyla da göz kamaştıracak. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "2010 yılında TOKİ'den yaklaşık 800 bin liraya aldığımız bu yer sayesinde 30 milyon liralık bir değeri belediyemizin bütçesine de katmış olacağız" dedi.

İZMİT'İN HAZİNESİ GİBİ...
Genel Yayın Yönetmenimiz Cemalettin Öztürk ile birlikte "İzmit Belediyesi Konutları" olarak bilinen konutların yapılacağı alana, Gültepe'ye gittik. Yaklaşık 48 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirilecek projenin yapılacağı nokta harika doğasıyla dikkat çekiyor. Sırtlarından deniz görünen, ağaçların ortasında, nefes alabileceğiniz adeta hazine gibi yer...

PROJEDE YOK YOK
Projede 443 konut, 19 işyeri, havuz, sağlık, kafeterya, restoran, market bulunan bir sosyal tesis yer alıyor. Yaklaşık 48 dönümün 18 bin metrekarelik bölümü konut, 30 bin metrekaresi yeşil II alandan oluşuyor. Projenin içerisinde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde daireler var. En fazla 6 katlı binalar olacak. Katlı binanın dışında müstakil evler de bulunuyor.

İNŞAAT HALA BAŞLAMADI
Belediye tarafından hasılat paylaşımı usulüyle gerçekleştirilen ihaleyi Bektaş İnşaat kazanmıştı. Diyarbakırlı firma, yüzde 26 artı 660 bin lira teklif vererek ihaleyi kazanmıştı. Belediyeye teklif edilen 660 bin liralık bedel İzmit Belediyesi'ne yatırıldı. Gültepe mevkiindeki alanın da yer teslimi Bektaş İnşaat'a yapıldı ancak inşaat hala başlamadı.

İlker Akşit / Mavi kocaeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181