İzmit Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi hak sahipleri görüşmeleri yakında başlayacak!
İzmit Belediyesi'nin Bakanlar KuruIu kararı ile afet bölgesi ilan edilen Cedit Mahallesi'nde başlattığı kentsel dönüşüm projesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Projenin en önemli ayağı olan bölgedeki hak sahipleri ile görüşme süreci Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak. TEİAŞ, DSİ gibi kurumlardan görüş için gerekli yazışmaların yapıldığını ve bu yazışmaların sonucunu beklediklerini söyleyen Belediye Başkanı Nevzat Doğan, dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan evlerin TOKİ ya da Emlak Konut eli ile yapmayı planladıklarını kaydetti.

YERİNDE DÖNÜŞÜM OLSUN
Projeleri ile ilgili bakanlığın ilgili kurumlara yazı yazdığını ve görüşlerini istediğini söyleyen Doğan, "Kurumlar projeyi uygun gördükleri taktirde bakanlık onaylayacak ve biz de çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ramazan Bayramı'nın hemen ardından hak sahipleri ile tek tek görüşmeye başlayacağız. Projeyi vatandaşlara anlatacağız ve vatandaşla pazarlığımızı yapacağız. İsteyen projeden kendine ev alır isteyen taşınmazının değerini alır gider. Ama bizim istediğimiz yerinde dönüşümdür. Vatandaşın kendi yerinde kalmasını istiyoruz" dedi.

AÇIK VE ŞEFFAF İLERLİYORUZ
Vatandaşın çıkarına uygun bir çalışma yaptıklarını ifade eden Doğan, "Cedit Mahallesi'ndeki vatandaşlarımız kendi bölgelerinde en güzel konutlarda ikamet edecekler. Çalışma başladığından bu yana bu noktaya vatandaşımızla kurduğumuz açık ve şeffaf ilişki ile geldik. Her şey açık, denetlenebilir durumda. Bölgedeki vatandaşlar bizim söylediklerimizin dışında söylenenlere itibar etmemeliler. Çünkü biz onlara yapılacak her şeyi, atılacak her adımı anlatıyoruz" dedi.

TOKİ YA DA EMLAK KONUT 
Mahalledeki dönüşümün müteahhitlerin eliyle yapılacağı ile ilgili söylemlere de nokta koyan Doğan, "Biz bu dönüşümü TOKİ ya da Emlak Konut eliyle yapmak istiyoruz. Ama Emlak Konut çalışmaları hızlı yaptığı için şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim Cedit Mahallesi ve Gültepe projelerimiz dışında başka dönüşüm projemiz yok. Varsa başka proje onlarla da bir ilişkimiz yok. Ancak Gültepe Projesi'nin Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgilisi yoktur" dedi.

Süriye Çatak Tek / Demokrat Kocaeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181