İzmit'in 2 mahallesinde dönüşüm için 400 konut yıkılacak!
İzmit Belediyesi'nin Cedit-Erenler bölgelerindeki Kentsel Dönüşüm çalışması devam ederken, Kayserili işadamı Ömer Veral'ın sahibi olduğu Veral İnşaat firması Veliahmet ve Hacıhzır Mahallelerinde geniş bir alanda mal sahiplerini ikna ederek büyük bir kentsel dönüşüm projesini başlattı. 

100 MİLYON DOLARLIK PROJE
Aslen Kayserili olan Ömer Veral'ın sahibi olduğu Veral İnşaat, bugüne kadar başta İstanbul olmak üzere çeşitli kentlerde önemli projeleri hayata geçirdi. Veral İnşaat ilimizde de bazı projelerin inşaatını üstlenmişti. Firma, iki yıl önce, İzmit sırtlarında 150-200 konutluk bir proje için çalışmaya başladı. Ancak hem bölge halkından gelen talep, hem İzmit Belediyesi'nin teşviki ile bu iş büyüdü ve geniş bir alanda Kentsel Dönüşüm projesine dönüştü. 60 ayda (5 yıl) tamamlanması hedeflenen İzmit Terrace Projesinin yaklaşık 100 milyon Dolar'a malolacağı hesaplanıyor.

400 KONUT YIKILACAK
Terrace Projesi, Veliahmet Mahallesi'nde 85 dönümlük alanda 270, Hacıhızır Mahallesindeki 50 dönümlük alanda 130 konutun yıkılması ile hayata geçirilecek. Veral İnşaat firması, bir yandan bölgedeki hak sahipleri ile görüşerek anlaşmalar yapıyor. Diğer taraftan 1 Ekim itibariyle projenin uygulanacağı alandaki eski binaların yıkımına başlandı.

BAŞKAN DOĞAN DESTEK VERDİ
İzmit sırtlarında çok büyük bir proje için kolları sıvayan Veral İnşaat firmasının İzmit Terrace Projesindeki sorumlusu Abdülkadir Gültekin, bu proje hakkında şu bilgileri verdi: "-Biz 18 ay önce küçük parsellerde bu işe giriştik. Kent Konut gibi 150-200 daire yapmayı planlıyorduk. Ama bölge sakinlerinden talep geldi, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan bize büyük destek verdi. Özellikle Başkan Doğan'ın teşviki cesaretimizi arttırdı. 60 ay içinde İzmit'teki en muhteşem yerleşim alanını yaratmayı hedefliyoruz."

5-7 KATLI BİNALAR
İzmit Terrace Projesinin birinci etabı Korniş Caddesi, Ayşe Özdemir Sokak, Polat Sokak, Kabarançeşme Sokak, Zeytinlibahçe Sokak'ı kapsıyor. Bu bölgede yıkılacak eski binaların yerine 5-7 katlı bloklar yapılacak. Projede çok geniş yeşil alanlar, her konut için otopark, çocuk oyun alanları, kapalı-açık yüzme havuzları, spor tesisleri bulunuyor. Hatta Terrace Projesinde sitenin kendi elektriğini üretmesi bile planlanıyor. Veral İnşaat bu büyük projeyi gerçekleştirirken bölgede hastane, okul, cami gibi sosyal donatıları yapmayı, cadde ve sokakları yenilemeyi de vaat ediyor. 

Şennur YILDIZ/Özgür Kocaeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ilhan gurol 7 yıl önce

Hacı hızır mmah.haci hızır caddesi de bu plana giriyor mu biz istiyoruz dönüşüm isini

Avatar
yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve k 6 yıl önce

haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeDikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.riği gön

Avatar
ka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da be 6 yıl önce

ikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerdeikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.n doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Avatar
Yorum yazmak için bu alanı kullanabilirsiniz. Yo 6 yıl önce

k, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali,ehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.ışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik

Avatar
ikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rah 6 yıl önce

uç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.asadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği göndereDikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.n Üye/Üyeler’e aittir.

Avatar
Yorum GönderKalan Karakter: 1000 6 yıl önce

ikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyelerat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.’e aittir.

banner182

banner181