Kocaeli Derince Yenikent'te kentsel dönüşüm başlıyor!
Derince Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün Yenikent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Araptepe Mevkii’nde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindi. Bakanlar Kurulu Kararı’nın Resmi Gazete’de yayınlanmasına istinaden Yenikent Mahallesi’ndeki Araptepe Mevkii 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un ilgili maddesi uyarınca riskli alan ilan edildi. Alınan karar ile birlikte Araptepe’de oturan vatandaşların beklediği müjdeli haber gelmiş oldu.
 
Modern ve estetik binalar
Kentsel dönüşüm süreci ile birlikte Araptepe mevkiindeki hazine arazisi üzerinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış, gecekondular yıkılacak. Bu bölgeye depreme dayanıklı, otoparklı, sosyal ve yeşil alanlara sahip, modern ve estetik binalar kazandırılacak. Derince Belediyesi’nin daha yaşanılabilir bir kent olma hedefiyle ilçe genelinde yaptığı kentsel dönüşüm çalışmaları belirlenen program dahilinde devam edecek.

Derince Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181